Με ιδιαίτερη αναφορά στους ήρωες πυροσβέστες, οι οποίοι καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την κατάσβεση των πυρκαγιών που μαίνονται σ’ όλη την Ελλάδα είναι οι ευχές των κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη για τον Δεκαπενταύγουστο.

Ο Πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Twitter εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για όσους δίνουν μάχη με τις φλόγες, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης απ’ την πλευρά του σημείωσε πως σήμερα δεν είναι μέρα για ν’ αποδοθούν ευθύνες για τις πυρκαγιές.

Οι ευχές του Αλέξη Τσίπρα

Σήμερα, μέρα λαμπρή για την Ορθοδοξία, για την Ελλάδα και τους Έλληνες όπου γης, εύχομαι σε όλες και όλους χρόνια πολλά. Σε αυτούς που ξεκουράζονται, να χαίρονται τους αγαπημένους τους ανθρώπους. Και σε αυτούς που βρίσκονται στο καθήκον. Ιδιαίτερα στους άνδρες και στις γυναίκες που δίνουν τη μάχη με τις φλόγες, θέλω να επαναλάβω την ευγνωμοσύνη μας εκ μέρους όλων των Ελλήνων

Το μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη

Οι ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν με ιδιαίτερη αναφορά σ’ όσους δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές όλες αυτές τις μέρες. “Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Οι Έλληνες αντλούμε δύναμη από την πίστη μας στην Παναγία. Αυτή η πίστη μας έχει κρατήσει όρθιους σε δύσκολες στιγμές και αποτελεί διαχρονικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητα», δήλωσε ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ολόκληρη η δήλωση του Κ. Μητσοτάκη:

«Η σημερινή μέρα είναι ξεχωριστή για τον Ελληνισμό και την Ορθοδοξία. Οι Έλληνες αντλούμε δύναμη από την πίστη μας στην Παναγία. Αυτή η πίστη μας έχει κρατήσει όρθιους σε δύσκολες στιγμές και αποτελεί διαχρονικό στοιχείο της εθνικής μας ταυτότητας.

Είναι, όμως, και μια δύσκολη μέρα για την πατρίδα μας.

Ανήμερα της Παναγίας η σκέψη μας είναι σε όλους αυτούς που δοκιμάζονται από τις πυρκαγιές όλες αυτές τις μέρες.

Στους ανθρώπους που βλέπουν με απόγνωση τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

Στους πυροσβέστες που δίνουν με γενναιότητα και προσωπική αυτοθυσία τη μάχη, από γη και αέρα, για να αντιμετωπίσουν τα πύρινα μέτωπα.

Στους εθελοντές που επιλέγουν την προστασία του δάσους από την απόδραση στις παραλίες.

Δεν είναι σήμερα η κατάλληλη στιγμή να αποδοθούν ευθύνες. Άλλωστε οι πολίτες γνωρίζουν καλύτερα πότε το Κράτος κάνει καλά τη δουλειά του και πότε όχι…

Η προστασία των περιουσιών των πολιτών, αλλά και του φυσικού περιβάλλοντος, αποτελούν πρωταρχική υποχρέωση του Κράτους.

Απαιτούν προσεχτικό σχεδιασμό και επιχειρησιακή ετοιμότητα. Όχι επικοινωνιακή διαχείριση, ούτε μετάθεση ευθυνών.

Αυτή τη σπουδαία μέρα για την Ορθοδοξία μας, εύχομαι χρόνια πολλά σε όλες τις Ελληνίδες και σε όλους τους Έλληνες».

Photo: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Παντελής Σαίτας