Νέες αιχμές εναντίον της Κυβέρνησης αφήνει ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, για το ζήτημα της αδειοδότησης των ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών, δηλώνοντας πως η ΝΔ δεν πρόκειται να επιτρέψει να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τα κανάλια, αν δεν αλλάξει ο νόμος.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατες δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας και λίγο μετά την επεισοδιακή υπερψήφιση της τροπολογίας για τις τηλεοπτικές άδειες από την Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Γεωργιάδης, επιτέθηκε εναντίον της Κυβέρνησης εκ νέου για τον τρόπο με τον οποίο έχει διαχειριστεί το ζήτημα της αδειοδότησης των τηλεοπτικών καναλιών. Ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ, μάλιστα δήλωσε:

Η ΝΔ δε θα επιτρέψει να συγκροτηθεί το ΕΣΡ και να προχωρήσει ο διαγωνισμός για τα κανάλια, αν δεν αλλάξει ο νόμος και δεν μεταφερθεί και πάλι στο Συμβούλιο ο καθορισμός του αριθμού των αδειών

Υπενθυμίζουμε πως η τροπολογία που κατέθεσε προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς για τις τηλεοπτικές άδειες, εγκρίθηκε με 153 ναι των βουλευτών της Κυβέρνησης. Την τροπολογία καταψήφισαν 101 βουλευτές, ενώ παρών δήλωσαν 2 βουλευτές. Συνολικά ψήφισαν 256.

Αναφερόμενος τώρα στην περίπτωση διακοπής λειτουργίας πολλών ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών, ο κ.Γεωρδιάδης, δήλωσε χαρακτηριστικά “λέω στους εργαζόμενους στα κανάλια να μην φοβούνται ότι θα πέσει μαύρο διότι η ΝΔ δεν θα επιτρέψει να εγκαθιδρυθεί μία νέα χούντα στην Ελλάδα”.

Σχολιάζοντας τέλος την απόφαση του υπουργού Επικρατείας, Νίκου Παππά, να μεταφέρει με σχετική τροπολογία την αρμοδιότητα των τηλεοπτικών αδειών στη Βουλή, υπογράμμισε πως πρόκειται για πράξη υποκριτική και παραπλανητική: “Τι σημαίνει δηλαδή αυτό; Θα δίνονται άδειες από την κυβερνητική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, δηλαδή από τον κύριο Παπά;”

 

photo:Menelaos Myrillas / SOOC