Το υπερβολικό άγχος είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σου! Σε καταβάλει και σου δημιουργεί άπειρα προβλήματα από ψυχολογικά έως και σωματικά.

Για να σε πείσουμε, λοιπόν, να πεις αντίο για πάντα στο υπερβολικό άγχος ή έστω να βάλεις τα δυνατά σου για να το μειώσεις, θα σου πούμε όλα όσα μπορείς να πάθεις αν αγχώνεσαι! Μπορεί να μην σου περνούν καν από το μυαλό και να σου φαίνονται απίθανα αλλά, εμείς θα σου επιβεβαιώσουμε πως είναι δυνατά.
stress2-ipop.gr

Τι μπορεί να πάθεις αν έχεις υπερβολικό άγχος;

  1. Νιώθεις τα αυτιά σου να βουίζουν: Σύμφωνα με έρευνες αν έχεις υπερβολικό άγχος μπορεί να αποκτήσεις πρόβλημα στην ακοή σου. Πώς γίνεται αυτό; Το στρες δημιουργεί μεγάλη έκκριση κάποιων ορμονών. Αυτές οι ορμόνες προκαλούν εγρήγορση μεταξύ των υποδοχών των αυτιών και έτσι ξεκινούν τα βουητά και στην συνέχεια τα ακουστικά προβλήματα.
  2. Ξύνεσαι συνεχώς ή βγάζεις εξανθήματα: Η έντονη φαγούρα και τα εξανθήματα που μπορεί να βγάλεις τις ώρες που τα νεύρα σου βαράνε κόκκινη και έχεις υπερβολικό άγχος είναι ένα ψυχοσωματικό!
  3. Στομαχικές διαταραχές: Οι στομαχικές διαταραχές που σε πιάνουν τις ώρες που έχεις υπερβολικό άγχος είναι κάτι που δεν μπορείς να ελέγξεις. Είναι λογικό! Από τον οργανισμό σου απελευθερώνονται αμέτρητες ορμόνες και αυτές επηρεάζουν το γαστρεντερικό σου σύστημα προκαλώντας σου πολλές στομαχικές διαταραχές.
  4. Προσοχή! Θα κοντύνεις: Απίστευτο και, όμως, αληθινό! Από τα πιο περίεργα πράγματα που μπορεί να σου συμβούν είναι το να κοντύνεις. Έρευνες έχουν δείξει ότι σε στιγμές έντονου άγχους μπορεί το ύψος σου να μειωθεί κατά 1 με 2%. Γιατί; Το άγχος σφίγγει τους μύες σου και μπορεί να κάνει κακό στο υγρό που βρίσκεται ανάμεσα στους σπονδύλους σου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι μπορείς να χάσεις πόντους.