Δύο μετάλλια χάνει η Χρυσοπηγή Δεβετζή, ένα στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα το 2007 κι ένα στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2008, καθώς η IAAF ακύρωσε τα αποτελέσματά της λόγω ντόπινγκ.

Τα δείγματά της βρέθηκαν θετικά σε επανεξέταση που έγιναν και συνεπώς οι νίκες της Ελληνίδας πρωταθλήτριας ακυρώνονται.

Έτσι, στην ανανεωμένη λίστα με τους τιμωρημένους αθλητές, προστέθηκε και το όνομα της Χρ. Δεβετζή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΙΑΑF, το 2007 η Δεβετζή βρέθηκε θετική στην απαγορευμένη ουσία στανοζολόλη, έτσι της επιβάλλεται αποκλεισμός 4 χρόνων. Αυτό δεν έχει πλέον σημασία καθώς έχει αποσυρθεί, ωστόσο, έτσι ακυρώνεται και το χάλκινό της μετάλλιο στους Ολυμπιακούς το 2008.

Τι λέει ο δικηγόρος της Χρ. Δεβετζή;

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος, δικηγόρος της Δεβετζή, τονίζει ότι έχει υπάρξει ήδη επικοινωνία με την ΔΟΕ προκειμένου να δοθούν περισσότερα στοιχεία για τον έλεγχο του δείγματος απ’ τους Ολυμπιακούς στο Πεκίνο το 2008.

Κατηγορηματικά διαβεβαιώ ότι δεν υπάρχει πειθαρχική ποινή σε βάρος της Πηγής Δεβετζή από τη ΔΟΕ, η οποία είναι η μόνη αρμόδια αρχή για να αφαιρέσει το ολυμπιακό μετάλλιο από την Πηγή Δεβετζή. Όσον αφορά τη φερόμενη επιβληθείσα πειθαρχική κύρωση από την IAAF, αυτή αναφέρεται σε γεγονότα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Οζάκα το 2007, υπόθεση με την οποία το γραφείο μας δεν έχει ασχοληθεί και δεν γνωρίζει κάτι σχετικό. Σε κάθε περίπτωση, αν ισχύουν τα όσα αναφέρονται απόψε στα ΜΜΕ, περί πειθαρχικού αποκλεισμού της Πηγής Δεβετζή, είναι βέβαιον ότι η ολυμπιονίκης θα ασκήσει τις έννομες δυνατότητες της ενώπιον του Διεθνούς Αθλητικού Δικαστηρίου (CAS)