Βαρύς είναι ο απολογισμός της τρομερής κακοκαιρίας που χτύπησε τη δυτική Ελλάδα την Κυριακή. Οι ισχυροί άνεμοι ξερίζωσαν δέντρα, ενώ η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε σε λιγότερο από 24 ώρες 25 κλήσεις κυρίως από την πόλη της Πάτρας. Την ίδια στιγμή, μεγάλα προβλήματα προκάλεσε και ανεμοστρόβιλος στη Ζάκυνθο.

Σε δηλώσεις του Αθηναϊκό Πρακτορείο ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Αχαΐας, Νίκος Ρουμελιώτης, επισήμανε:

Εξαιτίας των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην Πάτρα από τις 6:30 έως και τις 7.00 το πρωί, προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές της πόλης, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις δέντρα και κλαδιά έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα

Όπως εξήγησε ο Ν.Ρουμελιώτη «κλιμάκια πυροσβεστών επενέβησαν σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις, ώστε να απομακρυνθούν τα κομμένα δέντρα, να ανοίξουν δρόμοι και να απεγκλωβιστούν αυτοκίνητα».

Σημειώνεται, πως οι πτώσεις δέντρων σε περιοχές της Πάτρας ήταν πολλές και πως λόγω των ισχυρών ανέμων προκλήθηκαν ακόμα και ζημιές σε πλατείες.

Ανεμοστρόβιλος «χτύπησε» τη Ζάκυνθο και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αλυκάνα, με αποτέλεσμα να ξεριζωθούν δέντρα και να σπάσουν κολώνες.

Επί ποδός από το πρωί βρίσκονται συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ τα οποία προσπαθούν να αποκαταστήσουν την ηλεκτροδότηση στην περιοχή και άνδρες της περιοχής κόβουν τα δέντρα με στόχο να τα απομακρύνουν από τα σημεία που έπεσαν.