Δύσκολη νύχτα προβλέπεται στην Ανατολική Αττική όπου χωρίς τα ενεάρια μέσα επιχειρείται να ανακοπούν οι αναζωπυρώσεις. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας έχει κηρυχθεί η Ανατολική Αττική και η Ζάκυνθος.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Π.Σ. η πυρκαγιά είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Στην κατάσβεση των πυρκαγιών συνδράμουν 72 οχήματα με 180 πυροσβέστες και 58 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Επιπλέον, εθελοντές πηγαίνουν προς το Μετόχι Καλάμου ενώ οι πυροσβέστες στήνουν γραμμή άμυνας στον δρόμο ακριβώς εκεί που ξεκινάει η χαράδρα.

Οι αναζωπυρώσεις και οι ισχυροί άνεμοι δεν βοηθούν τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών για την κατάσβεση και τον περιορισμό των μετώπων.

Σύμφωνα με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που βρίσκεται σε συνεχή συνεργασία με το κέντρο επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, η εικόνα που έχουν αυτή την στιγμή από το μέτωπο των πυρκαγιών είναι καλύτερη σε όλες τις περιοχές, εκτός απ’ αυτήν ανάμεσα  σε Καπανδρίτι και το Μετόχι.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία απευθύνει έκκληση στους κατοίκους της περιοχής να απομακρύνονται έγκαιρα από τις περιοχές που πλησιάζει η φωτιά αφενός για τη δική τους ασφάλεια και αφετέρου για να μην παρεμποδίζουν το έργο των πυροσβεστών .

Επίσης, καλεί τους οδηγούw των οχημάτων να αποφεύγουν να κινούνται στις περιοχές της πυρκαγιάς, καθώς υπάρχει κίνδυνος κυκλοφοριακής συμφόρησης και εγκλωβισμού αυτών.

Σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να υπάρξει πανικός, αντίθετα θα πρέπει όλοι να συμμορφώνονται με τις υποδείξεις των αρχών. Είναι μια δύσκολη ημέρα, χρειάζεται ψυχραιμία και πρέπει όλοι να βοηθήσουμε

Έτοιμη να συνδράμει η Λευκωσία

Έτοιμη να συνδράμει στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα είναι η Λευκωσία εφόσον χρειαστεί, σύμφωνα με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο της Κυπριακής Δημοκρατίας Βίκτωρα Παπαδόπουλο.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως «είμαστε σε επικοινωνία και όταν μας ζητηθεί είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε με έμψυχο και άψυχο υλικό» ερωτηθείς απ’ το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων και ερωτηθείς αν η Κύπρος θα συνδράμει κατάσβεση των πυρκαγιών στην Ελλάδα.