Δύο Τούρκοι υπουργοί, ο υπουργός Εσωτερικών και ο υπουργός Δικαιοσύνης, πρόκειται να μεταβούν στις ΗΠΑ την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν το φλέγον ζήτημα της έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν στην Τουρκία, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το NTV, επικαλούμενο μια κυβερνητική πηγή.

Τονίζεται πως η τουρκική Κυβέρνηση θεωρεί υπεύθυνο τον Γκιουλέν – που είναι αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ- για την οργάνωση του αποτυχημένου πραξικοπήματος.

Η Τουρκία ζητά από τους Τούρκους του εξωτερικού να καταγγέλλουν υποστηρικτές του Γκιουλέν

Κάλεσμα στους Τούρκους που ζουν στο εξωτερικό να τηλεφωνούν στις τουρκικές αρχές και να καταγγέλλουν άτομα και οργανώσεις που υποστηρίζουν το κίνημα Χιζμέτ που εναπόκειται στον Φετουλάχ Γκιουλέν, απηύθυνε η Τουρκία.

Το κάλεσμα απευθύνθηκε μέσω της σελίδας στο Facebook που  απευθύνεται σε υποστηρικτές του AKP. Εκεί, υπάρχει δημοσίευση η οποία δίνει τηλεφωνικό αριθμό όπου μπορούν να υποβάλλουν την καταγγελία τους οι κάτοικοι στο εξωτερικό.

Να θυμίσουμε πως πάνω από 60.000 στρατιωτικοί, αστυνομικοί, δικαστικοί, δημόσιοι υπάλληλοι και εκπαιδευτικοί έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα, έχουν συλληφθεί ή ερευνάται η δράση τους.