Όταν καλείστε να αντισταθείτε σε λιγούρες και σε γλυκιές απολαύσεις το ποιες ακριβώς λέξεις θα χρησιμοποιήσετε για να τις αρνηθείτε, μπορεί να κάνει τη διαφορά!

Στο γραφείο, στο σπίτι, στο δρόμο. Όπου και να κοιτάξει κανείς, βρίσκεται καθημερινά αντιμέτωπος με διατροφικές προκλήσεις. Οι λιχουδιές πάσης φύσης καραδοκούν σε κάθε γωνία, όπου και να βρισκόμαστε, καθιστώντας τις προσπάθειες για την τήρηση μιας υγιεινής διατροφής κουραστικές ή και απογοητευτικές….

Σύμφωνα όμως με μια πρόσφατη επιστημονική έρευνα η οποία δημοσιεύεται στο περιοδικό Journal of Personality and Social Psychology, υπάρχουν δυο μικρές λεξούλες, οι οποίες θα διευκολύνουν τον αγώνα μας κατά των διατροφικών πειρασμών.

Αντί λοιπόν, να λέτε στον εαυτό σας ή σε κάποιον άλλον που θέλετε να προστατέψετε από την κατανάλωση περιττών θερμίδων “Ποτέ ξανά”, δοκιμάστε να πείτε “Ίσως αργότερα”. Οι επιστήμονες αποκαλούν αυτή η τακτική “απροσδιόριστη αναβολή” , που σημαίνει ουσιαστικά πως καλείστε να πάρετε μια απόφαση στο μέλλον και όχι τώρα.
Με αυτόν τον τρόπο δεν γινόμαστε υπερβολικά αυστηροί με τον εαυτό μας και επιχειρούμε να τον ξεγελάσουμε με έναν πιο ήπιο τρόπο από αυτόν της απόλυτης απαγόρευσης .

Αν θέλουμε να τρώμε υγιεινά για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα πρέπει να είμαστε ευγενικοί με τον εαυτό μας και να μην τον πιέζουμε σε σημείο σωματικής ή στην προκειμένη περίπτωση ψυχολογικής εξόντωσης.
Το μόνο που πρέπει να κάνετε είναι να πείτε στον εαυτό σας μπορείτε να έχετε τα πάντα, όχι τώρα αλλά ίσως αργότερα.