Φοράς πλέον τακούνια, κραγιόν και άρωμα. ‘Ολοι λένε ότι μεγάλωσες πια. ‘Εχεις πειραματιστεί με τσιγάρο, sex, αλκοόλ.  Ξέρεις τι δεν θέλεις, πριν να ξέρεις τι θέλεις. Αλλά, υπάρχουν κάποια πράγματα που κανείς δεν θα σου πει για την αληθινή ζωή.

Νιώθεις …τα πάντα: Από-έως. Ομορφη-άσχημη, έξυπνη- ηλίθια απελπισμένη-ευτυχισμένη, χοντρή- αδύνατη, ερωτεύσιμη-ανεπιθύμητη, πλούσια-άφραγκη, έτοιμη να κατακτήσεις τον κόσμο και έτοιμη να κρυφτείς κάτω απ΄το πάπλωμα σου- φωνάζοντας  μπα-μπάάάά΄- όταν πέφτουν δυνατοί κεραυνοί.

Bιάζεσαι  να ζήσεις τα πάντα. Γρήγορα,τώρα, εδώ. Να στριμώξεις σε μια μέρα όλη τη ζωή.

Λίγο πριν πάρεις φόρα επίτρεψέ μου να σου πω σε preview 12 πράγματα που θα σου συμβούν 100%  στην αληθινή ζωή αλλά λίγοι μιλούν για αυτά:

1. Η ζωή σου είναι μία και είναι μοναδική. Δεν θα μοιάζει με κανενός άλλου.

Τα κουπ πατ κόβουν ομοιόμορφα μόνο μπισκοτάκια, όχι ζωές.  Δεν υπάρχουν ούτε πατρόν, ούτε οδηγίες χρήσης για να ζήσεις τη ζωή σου. Κάποιες συμμαθήτριες σου θα γίνουν γιατροί, άλλες απλώς σύζυγοι. Κάποιος Υπουργός ίσως ήταν συμφοιτητής σου και  ίσως η νεογέννητη ξαδέλφη σου σε λίγα χρόνια θα πάρει το πρώτο βραβείο στο DWTS 28.  Η ζωή και οι επιλογές σου,  πότε με μαγικό -πότε με σκληρό τρόπο, θα δώσουν  σχήμα και μορφή στη δική σου διαδρομή. Ζωή είναι αυτό που συμβαίνει όταν εμείς κάνουμε σχέδια.  Εσύ τα 3Π να θυμάσαι: Προχώρα, Πίστεψε, Προσπάθησε.

2. Χρειάζεται να τελειώσεις το Πανεπιστήμιο αλλά και  το Πανεπιστήμιο της Ζωής.

Σπουδές, μεταπτυχιακά, επιμόρφωση, δουλειά, όλα αυτά είναι απαραίτητα. Tο ξέρεις. Χρειάζεται όμως και το «Πανεπιστήμιο» που τελειώνεις στο πεζοδρόμιο. Οι μεγαλύτεροι φίλοι που θα σε …περπατήσουν, θα σε ξεβγάλουν, οι μικρές «αλητείες» – μαγκιές που ο πατέρας σου και η μάνα  σου διηγούνται τώρα γελώντας. (Οποιος δεν οδήγησε έστω και μία φορά μεθυσμένος, δεν τσακώθηκε για κορίτσι, δεν πούλησε μαγκιά, δεν έριξε μπινελίκι σε γήπεδο, δεν έκανε ερωτική εξομολόγηση απειλώντας ότι θα αυτοκτονήσει αν ακούσει όχι… να σηκώσει το χέρι του…)

…Διάβασε περισσότερα