Ένα δωρεάν ηλεκτρονικό εισιτήριο με την αγορά 10 εισιτηρίων δίνει ο ΟΑΣΑ για την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή. Η ειδική προσφορά μειώνει την τιμή του εισιτηρίου από 1,40 στο 1,27 ευρώ.

Μ’ αυτό τον τρόπο εγκαινιάζεται η λειτουργία του νέου «Αυτόματου Συστήματος Συλλογής Κομίστρου» (ΑΣΣΚ).

Η ανακοίνωση του ΟΑΣΑ αναφέρει πως μετά την ολοκλήρωση εγκατάστασης του εξοπλισμού, το σύστημα βρίσκεται σε λειτουργία, ενώ σταδιακά καταργείται το χάρτινο εισιτήριο, το οποίο αντικαθίσταται από την ATH.ENA Card (την «έξυπνη» ηλεκτρονική κάρτα) και το ATH.ENA Ticket (το «έξυπνο» ηλεκτρονικό εισιτήριο) και όλα αυτά ακολουθώντας το πλάνο μετάβασης που έχει σχεδιάσει ο ΟΑΣΑ.

«Για την ομαλή μετάβαση στη νέα εποχή, ο ΟΑΣΑ ανακοινώνει την παροχή ενός εισιτηρίου δωρεάν, με την αγορά 10 +1 ηλεκτρονικών εισιτηρίων».

Η εφαρμογή του εισιτηρίου 10+1 αφορά, τόσο το βασικό κόμιστρο των 1,40 ευρώ, όσο και το μειωμένο των 0,60 ευρώ. Συνεπώς, η τιμή του απλού εισιτηρίου – εφόσον αγορασθούν 10 + 1 ηλεκτρονικά εισιτήρια – διαμορφώνεται στα 1,27 ευρώ ανά εισιτήριο και στα 0,54 ευρώ για το μειωμένο.

Σε δηλώσεις του ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΑ, Ιωάννης Σκουμπούρης, τόνισε ότι «η πρωτοβουλία αυτή έχει έναν διττό χαρακτήρα: Από τη μία πλευρά, κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την πλήρη μετάβαση στο ηλεκτρονικό εισιτήριο, με την παροχή κινήτρων στο επιβατικό κοινό για την εξοικείωσή του με τα μηχανήματα πώλησης, αλλά και τη χρηστικότητα των εισιτηρίων. Από την άλλη, υλοποιούμε μια πρωτοβουλία με έντονο κοινωνικό χαρακτήρα, από την στιγμή που παρέχουμε έκπτωση στο κόμιστρο μεταφοράς, δίδοντας παράλληλα επιπλέον κίνητρο στους πολίτες για χρήση των ΜΜΜ».