Νεκρός στο αεροδρόμιο της Μαλαισίας εντοπίστηκε το πρωί της Τρίτης ο 45χρονος ετεροθαλής αδερφός του Kim Jong-un.  Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες τις οποίες μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα οι  δράστες φέρεται να χρησιμοποίησαν δηλητήριο.

Ο Kim Jong-nam σύμφωνα με μέσα ενημέρωσης της Νότιας Κορέας φέρεται να δολοφονήθηκε από δύο γυναίκες, οι οποίες του χορήγησαν δηλητήριο, στο αεροδρόμιο της χώρας.

Οι δύο γυναίκες πιστεύεται, ότι είναι πράκτορες της Βόρειας Κορεάς και παραμένουν ακόμα ασύλληπτες.

Θυμίζουμε, πως ο αδερφός του Kim Jong-un είναι ο πρωτότοκος γιος της δυναστείας των Jong και θεωρούνταν ο επικρατέστερος για να αναλάβει την εξουσία.

Το 2001 εισήλθε ο Kim Jong-un παράνομα στην Ιαπωνία και έχασε την ευμένεια του πατέρα του και ως τώρα ζούσε εξόριστος στο εξωτερικό.

Το TV Chosun μετέδωσε πως δηλητηριάστηκε στο αεροδρόμιο της Κουάλα Λουμπούρ, ενώ οι μαλαισιανές αρχές δήλωσαν πως ένας άγνωστος Βορειοκορεάτης πέθανε καθ’ οδόν προς το νοσοκομείο μετά τον εντοπισμό του στο αεροδρόμιο.

Ο Kim Jong-nam είχε διαφύγει στη Μαλαισία για να κρυφτεί μετά την εκτέλεση του θείου του Jang Song-thaek. Ο πρωτότοκος γιος του Kim Jong-il επέζησε από απόπειρα δολοφονίας στο Μακάο όταν εκτελέστηκε και ο πατέρας του το 2011.

photo:telegraph.co.uk