Τις τελευταίες ώρες έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον η υπόθεση δολοφονίας ενός Αρχιμανδρίτη στον Γέρακα. Στοιχεία τα οποία προσδίδουν ιδιαιτερότητα στο έγκλημα του Γέρακα, είναι το γεγονός ότι ο αρχιμανδρίτης βρέθηκε δολοφονημένος και δεμένος χειροπόδαρα με κορδόνια στο κρεβάτι του σπιτιού του.

Πρόκειται για τον 46χρονο Αρχιμανδρίτη, Ιερόθεο Καμίτση, ο οποίος σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες, δολοφονήθηκε με μαξιλάρι, το οποίο βρέθηκε στο μπάνιο γεμάτο αίματα. Σε ασφυξία φαίνεται πως οφείλεται ο θάνατος του, ο οποίος αν και αρχικά ανακοινώθηκε ότι έγινε στις 00:30 το βράδυ, υπάρχει πιθανότητα να έγινε 10 ώρες νωρίτερα.

Πώς αποκαλύφθηκε η δολοφονία;

Η αποκάλυψη της δολοφονίας του Αρχιμανδρίτη, ο οποίος λειτουργούσε στον Άγιο Γεώργιο Πεντέλης, έγινε, όταν φίλος του ιερέας, ο οποίος είχε κλειδιά του σπιτιού του, μετά από ώρες αναζήτησης του αρχιμανδρίτη, τον οποίο δεν μπόρεσε τελικά να εντοπίσει πουθενά, αποφάσισε να μεταβεί στο διαμέρισμα του στην οδό Ναυπλίου, για να δει τι είχε συμβεί, όπου και τελικά βρήκε τον Αρχιμανδρίτη δολοφονημένο.

Πώς μπήκε ο δολοφόνος στο σπίτι;

Σύμφωνα με πληροφορίες η εξωτερική πόρτα του σπιτιού δεν είχε παραβιαστεί, υπήρξαν, όμως, ίχνη παραβίασης σε ένα σκρίνιο, από το οποίο λείπουν κάποια κοσμήματα και ιερατικά σκεύη. Η ληστεία, δεν είναι, όμως, ανάμεσα στις υποθέσεις της αστυνομίας ως προς ποια είναι τα κίνητρα της δολοφονίας.

Την διαλεύκανση της υπόθεσης έχουν αναλάβει αξιωματικοί της Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής.