Δεκατρείς άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 175 τραυματίστηκαν απ’ τον σεισμό μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε την Τρίτη την περιοχή Σιτσουάν της Κίνας, σύμφωνα με τα στοιχεία της τοπικής κυβέρνησης και των επίσημων ΜΜΕ. 

Σύμφωνα με το πρακτορείο Xinhua συνολικά 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, μεταξύ των οποίων και 6 τουρίστες, ενώ περίπου 31.500 τουρίστες εκκενώθηκαν από την ζώνη του σεισμού.

Σύμφωνα με την Αμερικανκή Γεωλογική Υπηρεσία ο σεισμός σημειώθηκε σε αραιοκατοικημένη περιοχή 200 χλμ βορειοδυτικά της πόλης Γκουανγουάν σε βάθος 10 χλμ,. Τοποθεσία κοντά στο φυσικό καταφύγιο Τζιουζαιγκού, που αποτελεί και τουριστικό προορισμό.

Ρεσεψιόν ξενοδοχείου κατέρρευσε, με αποτέλεσμα ορισμένοι άνθρωποι να παγιδευτούν όμως 2.800 άτομα κατάφεραν να απομακρυνθούν από το κτήριο, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία της Σιτσουάν.

Ένας δεύτερος σεισμός, μεγέθους 6,6 Ρίχτερ, έπληξε απομακρυσμένη περιοχή της βορειοδυτικής περιοχής Σινγιάνγκ το πρωί της Τετάρτης, σύμφωνα με την κινεζική υπηρεσία σεισμών.

Προς το παρόν δεν έχουν γίνει αναφορές για θύματα.