Ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ανακοίνωσε τη δημοπράτηση της νέας γραμμής Μετρό στην Αθήνα, εντός του 2016.

Συγκεκριμένα, ο κ.Σπίρτζης γνωστοποίησε πως το πρώτο τμήμα της γραμμής 4 του Μετρό της Αθήνας, το οποίο θα ξεκινά από το Γαλάτσι, θα φτάνει στην Πανεπιστημίου και μέσω Καισαριανής θα καταλήγει στο Μαρούσι, πρόκειται να δημοπρατηθεί, εντός των πρώτων τεσσάρων ή πέντε μηνών του 2016, έτσι ώστε μέχρι το τέλος του έτος να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης και του δεύτερου τμήματος της νέας γραμμής.

Σύμφωνα με πρόσφατες δηλώσεις του Υπουργού Μεταφορών και Δικτύων, η ελληνική Κυβέρνηση βρίσκεται υπ’ ατμόν, προκειμένου να ολοκληρωθούν ως το τέλος του 2017, όλα τα έργα υποδομής, που έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ, ανάμεσα στα οποία βρίσκεται και το Μετρό Θεσσαλονίκης.

Ο κ.Σπίρτζης, υπογράμμισε πως μόνο με ένα μεγάλο πρόγραμμα έργων υποδομής, μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στη χώρα, ακόμα και εάν ορισμένα άτομα από την αντιπολίτευση, δεν το επιθυμούν.

Υπενθυμίζουμε πως την ανάγκη επανεκκίνησης των εργασιών του Μετρό Θεσσαλονίκης, έχουν εκφράσει από την πλευρά τους, τόσο ο πρόεδρος του Εμπορικού Κέντρου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, όσο και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Μετρό Χάρης Κυπριανίδης.

 

 

photo:Nick Paleologos / SOOC