Η δίκη Siemens προχώρησε σε διακοπή για τις 6 Μαρτίου καθώς ο δικαστής δήλωσε κώλυμα και η διαδικασία διακόπηκε ώστε να βρεθεί αντικαταστάτης.

«Αυτή τη στιγμή υπάρχει αδυναμία συγκρότησης του δικαστηρίου και το θέμα δεν μπορεί να λυθεί σήμερα» είπε ο πρόεδρος της έδρας και συμπλήρωσε: «Ελπίζω ότι θα παγιωθεί η συνεδρίαση του δικαστηρίου γιατί αυτή τη στιγμή είμαστε σε μια κατάσταση ρευστότητας».

Προκειμένου να βρεθεί αντικαταστάτης του δικαστού ο οποίος ειχε αναλάβει την δίκη της υπόθεσης της Siemens διεκόπη η διαδικασία, η οποία θε επιστρέψει στις δικαστικές αίθουσες στις 6 Μαρτίου. Μάλιστα, ο πρόεδρος ανακοίνωσε 4 δικάσιμους εντός του Μάρτιου διευκρινίζοντας ότι η δίκη θα διεξάγεται λόγω του όγκου των κατηγορουμένων και των συνήγορων τους στην αίθουσα τελετών, όπου και εκδικάζονται επίσης οι δίκες της Χρυσής Αυγής και των εξοπλιστικών συστημάτων.

Επί του παρόντος, αίτημα για δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής έχουν καταθέσει το Δημόσιο (σ.σ. αξιώνει αποζημίωση 5 εκατομμυρίων ευρώ), ο ΟΤΕ αλλά και το υπό σύσταση σωματείο Ένωση Προσώπων Δικαιοσύνη Για Όλους το οποίο εκπροσωπείται από την Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Να θυμίσουμε πως μεταξύ των κατηγορουμένων είναι: ο πρώην σύμβουλος του Κώστα Σημίτη, Θεόδωρος Τσουκάτος, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens, Χάινριχ Φον Πίρερ, αλλά και τα πρώην στελέχη της εταιρείας Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Φόλκερ Γιουγκ, Ράινχαρτ Σίκατσεκ, Μίχαελ Κουτσενρόιτερ και Εμμανουήλ Σταυριανός. Στην θέση του κατηγορουμενου βρίσκονται επίσης τα πρώην στελέχη του ΟΤΕ Γιώργος Σκαρπέλης, Αθανάσιος Γρεβενίτης, Νικόλαος Μανασής, Σωτήρης Τζούμας, χρηματιστές, επιχειρηματίες και ιδιώτες, μεταξύ των οποίων οι Γεώργιος Καλδής, Αθανάσιος Ράμμος και Βασίλειος Τυρογαλάς.

Στην υπόθεση κατηγορούνται επίσης τα τραπεζικά στελέχη Φάνης Λυγινός και Ζαν Κλοντ Όσβαλντ.

Απόντες από την πρώτη ημέρα της δίκης ήταν ο Μιχάλης Χριστοφοράκος, ο οποίος εκπροσωπείται από συνήγορο υπεράσπισης, ο Χρήστος Καραβέλας, ο οποίος παραμένει καταζητούμενος αλλά και το τραπεζικό στέλεχος Φάνης Λυγινός (που εκπροσωπείται) ενώ υπήρξαν κατηγορούμενοι οι οποίοι ζήτησαν από το δικαστήριο τον αυτεπάγγελτο διορισμό συνηγόρου.