Αίσθηση προκαλεί η κατάθεση αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ στην ακροαματική διαδικασία της δίκης της Χρυσής Αυγής που συνεχίζεται σήμερα κανονικά.

Ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ, ο οποίος ήταν παρών στα μοιραία γεγονότα στο Κερατσίνι, δέχθηκε ερωτήσεις από τους συνηγόρους των θυμάτων, οι οποίοι επικεντρώθηκαν σ’ ένα χάρτη της περιοχής όπου σημειώθηκαν τα αιματηρά γεγονότα στο Κερατσίνι, προκειμένου να γίνουν πλήρως κατανοητές οι θέσεις και οι κινήσεις των χρυσαυγιτών που μετείχαν στην επίθεση, της παρέας του Παύλου Φύσσα αλλά και των αστυνομικών δυνάμεων που τελικά επενέβησαν .

Ο μάρτυρας στην κατάθεσή του τόνισε σχετικά με την επίθεση:

Ήταν όλοι Χρυσαυγίτες και όλοι ήταν οργανωμένοι. Ήξεραν που πήγαιναν και τι έκαναν.

Σε απάντηση του στην πολιτική αγωγή, σχετικά με το ότι η αστυνομία δεν έκανε τίποτα για να προλάβει τη δολοφονία, ο μάρτυρας υπερασπιζόμενος την ομάδα του κατέθεσε σχετικά:

Οι εντολές του κέντρου ήταν να φύγουμε, εμείς μείναμε ακολουθήσαμε τόσα άτομα και τελικά προχωρήσαμε και σε συλλήψεις. Ενημερώσαμε το κέντρο και μας είπε να παραμείνουμε σε απόσταση και να δίνουμε εικόνα. Ακούγαμε φωνές, όταν βλέπεις 50 άτομα με καδρόνια και κράνη δεν επεμβαίνεις. Δεν μπορούμε 8 άτομα να επέμβουμε σε 50. Δώσαμε την εικόνα στο κέντρο

O αστυνομικός στην μέχρι τώρα κατάθεσή του, υπογράμμισε το γεγονός πως ο ίδιος είδε τον Γ. Ρουπακιά να πιάνεται στα χέρια με τον Π. Φύσσα και να πλαισιώνονται από ένα κουβάρι ανθρώπων στο οποίο όλοι χτύπαγαν κάποιον.

photo:Nikos Libertas / SOOC