Σοκ προκαλεί η απόφαση του δικαστηρίου να μειώσει τελικά να ποινή κάθειρξης του ζευγαριού που ζεμάτισε μέχρι θανάτου 3χρονο αγόρι. Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Ανατολικής Κρήτης αποφάσισε να καταδικάσει το ζευγάρι σε 20 χρόνια κάθειρξη.

Θυμίζουμε, πως η μητέρα του 3χρονου μαζί με τον σύντροφο της τον Μάρτιο του 2014, ζεμάτισαν μέχρι θανάτου το παιδί στο χωριό Σκούρβουλα του Ηρακλείου.

Την Τετάρτη στο εδώλιο του δικαστηρίου κάθισαν η 21χρονη, μητέρα του παιδιού και ο 31χρονος σύντροφός της. To ζευγάρι πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ισόβια.

Τι συνέβη τον Μάρτιο του 2014;

Η 19χρονη τότε μητέρα η οποία ζούσε με τον σύντροφό της στα Σκούρβουλα, είχε μεταφέρει στο κέντρο υγείας Μοιρών, το αγοράκι της το οποίο ήταν ήδη νεκρό.

Τι είχε αναφέρει ο ιατροδικαστής;

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστική ο άτυχος 3χρονος, είχε χάσει τη ζωή του λόγω των εγκαυμάτων που είχε υποστεί και ήταν τρίτου βαθμού. Τότε, η μητέρα του είχε ισχυριστεί, πως έριχνε καυτό νερό στην πλάτη για να τον βοηθήσει να κάνει την ανάγκη του.

Στη δίκη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη το ζευγάρι έριχναν ο ένας στον άλλον την ευθύνη.

Στην 21χρονη μητέρα αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, ενώ στον 31χρονο το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας.