ΝΑ ΜΕ ΠΡΟSEXΕΙΣ. Αυτό είναι το σύνθημα που θα ακουστεί πολλές φορές σήμερα, ενώ πάω στοίχημα ότι θα δεις πολλά προφυλακτικά σήμερα και αν κυκλοφορείς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, θα σου προσφέρουν πολλά δωρεάν και μαζί με αυτά πλούσιο ενημερωτικό υλικό για τον ιό του Aids, τον HIV και την Ηπατίτιδα C.

Τα μέλη και οι εθελοντές της Θετικής Φωνής βγαίνουν στους δρόμους και μοιράζουν 20.000 προφυλακτικά και έντυπο υλικό στις δύο μεγαλουπόλεις, στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Χρήσης Προφυλακτικού.

Για τον ίδιο σκοπό, η κινητή μονάδα της PRAKSIS σού λέει “Πάρε φόρα εξετάσου”, και σου δίνει τη δυνατότητα να κάνεις δωρεάν εξετάσεις για HIV και Ηπατίτιδα C. Μπορείς να τη βρεις στις πλατείες Αγίου Δημητρίου και Θησείου στην Αθήνα, καθώς και στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Μπορείς να κάνεις επίσης το “rapid test” (γρήγορο τεστ) για HIV στις εξειδικευμένες ομάδες των «Checkpoint». Σήμερα θα βρίσκονται στο ΤΕΙ Αθήνας, στο στέκι των ΜΚΟ «ΣυνΑθηνά» απέναντι από τη Βαρβάκειο Αγορά και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη,.

Αν πάλι πας για καφέ ή ποτό και σου δώσουν προφυλακτικά, μην εκπλαγείς. Πολλά μαγαζιά σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη συμμετέχουν στις δράσεις για την Διεθνή Ημέρα Χρήσης Προφυλακτικού.

Θα δεις μέχρι και ποδηλάτες στην πλατεία Αριστοτέλους, στις 7 το απόγευμα, να διανέμουν δωρεάν προφυλακτικά και έντυπο ενημερωτικό υλικό, στο πλαίσιο της δράσης “Bike & Condoms are Cool”.