Διεθνή τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία “βλέπουν” οι ρωσικές Αρχές πίσω απ’την επίθεση στην Αγ. Πετρούπολη

LIKE US ON FACEBOOK

Διεθνή τρομοκρατική οργάνωση στην Τουρκία “βλέπουν” οι ρωσικές Αρχές πίσω απ’την επίθεση στην Αγ. Πετρούπολη, η οποία κόστισε τη ζωή σε 14 άτομα, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά ΜΜΕ.

Την ίδια στιγμή, η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας της Ρωσίας ταυτοποίησε το πρόσωπο το οποίο οργάνωσε την επίθεση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της FSB.

«Έχει προσωρινά ταυτοποιηθεί. Ναι, έχει ταυτοποιηθεί» δήλωσε ο ίδιος στους δημοσιογράφους.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη συνελήφθη ο αδερφός ένας εκ των ενορχηστρωτών της επίθεσης, του Αμπρόρ Αζίμοφ. Ωστόσο, ο Αμπρόρ Αζίμοφ , ο οποίος κρατείται στη Μόσχα, ομολόγησε την εμπλοκή του, αλά δεν παραδέχθηκε ότι ήταν ο εγκέφαλος της επίθεσης.

Σύμφωνα με τη ρωσική αστυνομία, δράστης πιστεύεται πως είχε χρηματοδοτηθεί από μια “διεθνή τρομοκρατική οργάνωση” στην Τουρκία. Η Επιτροπή Έρευνας αναφέρει πως ο Ακράμ Αζίμοφ, ο αδελφός του Αμπρόρ, μετέφερε χρήματα από την Τουρκία στον καμικάζι Ακμπαρζόν Τζαλίλοφ.

Η δικαστής κατά την ανάγνωση της απόφασης των Αρχών να παραμένει μέχρι τον Ιούνιο υπό κράτηση ο Αζίμοφ, είπε:

Σύμφωνα με τις διαθέσιμες αποδείξεις ο Ακράμ Αζίμοφ έλαβε ο ίδιος μετρητά στην Τουρκία για την τρομοκρατική επίθεση. Επίσης, επέβλεψε την παραχάραξη ταυτοτήτων για τα μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ώστε να μπορέσουν να περάσουν ανεμπόδιστα τα σύνορα

Photo: RT
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved