Σε διευκρινίσεις αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες προέβη ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης μέσω ραδιοφωνικής του συνέντευξης την Πέμπτη. Όπως επισήμανε οποιαδήποτε στιγμή ο κάθε υπερθεματιστής μπορεί να χάσει την άδεια του.

Ο Λ. Κρέτσος ο οποίος μίλησε στο Ραδιοφωνικό Σταθμό “Στο Κόκκινο” εστίασε τη διαδικασία για τις τηλεοπτικές άδειες και σημείωσε χαρακτηριστικά:

Μέσα στη διαδικασία υπάρχουν όροι και κανόνες που καθιστούν πιθανό, ανά πάσα στιγμή, κάποιος να χάσει την άδεια. Την Δευτέρα αναμένονται 82 εκατ. ευρώ, η πρώτη δόση, εάν κάποιος δεν τα φέρει θα χάσει την άδειά του αυτοδικαίως, το ορίζει η προκήρυξη στην παρ.8.4

Ενώ παράλληλα εξήγησε:

Σε κανέναν αυτή τη στιγμή δεν έχει χορηγηθεί άδεια, δεν έχει βγει υπουργική απόφαση που να λέει “αυτοί οι τέσσερις είναι πλέον οι νέοι καναλάρχες. Είμαστε σε μία διαδικασία που συνεχίζεται, με πολύ σοβαρά βήματα. Θα εξεταστούν όλα τα σημεία που έχουν εγείρει οι τέσσερις εταιρείες στο στάδιο των προδικαστικών προσφυγών

Τι θα συμβεί σε περίπτωση που υπάρξει πρόβλημα με κάποια υποψηφιότητα;

«Εάν κάποιος έχει πρόβλημα με μία υποψηφιότητα που δεν έχει την επάρκεια των οικονομικών μέσων ή δεν μπορεί να αποδείξει την οικονομική δυνατότητα να καταβάλει αυτό το τίμημα, βεβαίως και θα εξεταστεί, η Επιτροπή θα αποφανθεί και θα φέρει ένα πρακτικό προς έγκριση ή απόρριψη» δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης.

Ο Λ. Κρέτσος μίλησε και για την κλήση του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, μαζί με τον Υπουργό Επικράτειας και τόνισε πως περιμένει τη στιγμή με μεγάλη του χαρά.

«Γίνεται μία προσπάθεια να πλήξουν την κυβέρνηση ισχυρά οικονομικά συμφέροντα.  Στη δική μας περίπτωση, κάναμε μία δημοπράτηση μετά από 27 χρόνια, έχουμε καταλογίσει τα τέλη χρήσης συχνοτήτων που κάποιοι άλλοι είχαν στα συρτάρια, έχουμε επαναφέρει το φόρο τηλεοπτικής διαφήμισης, έχουμε μαζέψει και αρκετά από τα παράβολα συμμετοχής στο διαγωνισμό, εν αντιθέσει με την προηγούμενη διακυβέρνηση» επισήμανε στο κλείσιμο της συνέντευξης του.

Θυμίζουμε, πως επίσης την Πέμπτη σε συνέντευξη του ο Νίκος Παππάς τόνισε «δεν είναι σίγουρο ότι όλοι νέοι καναλάρχες θα λάβουν άδεια».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC