Σε διευκρινίσεις σχετικά με την πρόταση για τα sites προέβη κατά τη διάρκεια συνέντευξης του την Παρασκευή ο Γ. Κατρούγκαλος ο οποίος χαρακτηριστικά τόνισε: «δεν ήταν τύπου ”Μαρίας Αντουανέτας” η πρόταση μου για τα sites.

Ο Γ.Κατρούγκαλος εκτίμησε πως «ο αριθμός αυτών που θα χάσουν τη θέση δουλειάς τους στα κανάλια αυτά, θα είναι μικρός» και τόνισε: «επειδή υπάρχει και η εναλλακτική δυνατότητα των ιδιοκτητών των μέσων που δεν πήραν άδεια να συνεχίσουν τη λειτουργία τους με άλλο τρόπο».

Όπως ανέφερε ο Υπουργός Εργασίας « αντιπολιτευτικός τόνος σε δηλώσεις που έγιναν για μία πρόταση η οποία συζητήθηκε με τις συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων στα μέσα και που η ουσία της ήταν να υπάρχει επιδότηση της θέσης εργασίας, ώστε κανένας να μην είναι άνεργος».

Ενώ διερωτήθηκε:

«Πώς αυτό μεταφράστηκε στα μέσα;» και σημείωσε «ότι είναι τάχα πρόταση του υπουργείου Εργασίας, τύπου Μαρίας Αντουανέτας, αν δεν έχετε δουλειά, να ανοίξετε site. Περί του αντιθέτου πρόκειται».

«Δεν θέλω να ενισχύσω την εργασιακή ζούγκλα, γι’ αυτό βάζω δύο υποχρεωτικούς πήχεις: Ο ένας είναι ο σεβασμός στη συλλογική σύμβαση εργασίας, γιατί υπάρχουν κανάλια που πληρώνουν δημοσιογράφους με το μισθό του ανειδίκευτου εργάτη. Δεν είναι σωστό αυτό να γίνεται. Και το δεύτερο είναι ότι εμείς στην κυβέρνηση δεν θέλουμε να δώσουμε δουλειά σε ορισμένους ανθρώπους και να χάσουν τη δουλειά τους άλλοι, αυτό είναι παράλογο» επισήμανε.

Ενώ σχετικά με το μαύρο της ΕΡΤ σχολίασε πως είναι εντελώς διαφορετικό από την κατάσταση σήμερα και τόνισε: «Τότε ήταν παραβίαση της νομιμότητας, γιατί από το Σύνταγμα είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό, το έχει πει το Συμβούλιο της Επικρατείας, ενώ τα κανάλια λειτουργούσαν χωρίς άδεια».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC