Απάντηση στους υπαινιγμούς που άφησε η Αξιωματική Αντιπολίτευση περί παρέμβασης της Κυβέρνησης στην υπόθεση ελέγχου της εταιρίας της συζύγου του Γ.Στουρνάρα, έσπευσε να δώσει ο Τρύφων Αλεξιάδης από το βήμα της Βουλής την Παρασκευή. 

Ο Τρ. Αλεξιάδης επισήμανε πως «οι έλεγχοι δεν γίνονται κατά παραγγελία». Παράλληλα, απάντησε στην πρόκληση της βουλευτού της ΝΔ, Φωτεινής Αραμπατζή, που του ζήτησε να ξεκαθαρίσει κατά πόσο πρόκειται πράγματι για απλή σύμπτωση ή για σκοπιμότητα με στόχο τον Γιάννη Στουρνάρα και έτσι υποστήριξε:

Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και η κυβέρνηση σέβεται την ανεξαρτησία της

Ο αναπληρωτής Υπουργός δείχνοντας την ενόχληση του ανέφερε:

Είπατε οι εισαγγελείς στάλθηκαν. Αποφασίστε. Ή η δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη ή θέλετε να την επαναφέρουμε σε λειτουργίες προηγούμενων ετών. Εμείς ούτε τις φορολογικές υπηρεσίες χρησιμοποιούμε για να τις στείλουμε σε ΜΜΕ που κάνουν κριτική στην κυβέρνηση όπως έγινε επί των ημερών σας ούτε έχουμε λογική να χρησιμοποιήσουμε τη δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς. Είναι βαρύτατο πολιτικό επιχείρημα αυτό που είπατε “στάλθηκαν”. Δηλαδή θεωρείτε ότι γίνονται εισαγγελικές έρευνες κατά παραγγελία αυτή την περίοδο; Πρέπει να πάρετε θέση

Από την πλευρά της η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τόνισε: «Σε ότι αφορά το στάλθηκαν θα έλεγα ”όσοι έχουν τη μύγα μυγιάζονται”. Άλλωστε μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για το ΣτΕ έχετε λόγο να μυγιάζεστε. Εμείς έχουμε μιλήσει υπέρ της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Εγώ ζήτησα να διαφωτίσετε επί της ουσίας το λαό αλλά προτιμήσατε την παρελκυστική τακτική κι αυτή του εκφοβισμού».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC