Στην εκτίμηση πως η χώρα δεν μπορεί να πετύχει μεγάλη απομείωση του χρέους, καθώς οι χώρες που τη δανείζουν αντιμετωπίζουν υψηλό χρέος, εξέφρασε κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Τρίτη ο Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Γιάννης Δραγασάκης επίσης πρότεινε να υπάρξει διάταξη για «όριο χρέους» στο Σύνταγμα.

Ο Γ. Δραγασάκης ο οποίος μίλησε στην υποεπιτροπή της Βουλής για «την απομείωση του χρέους» απηύθυνε έκκληση «να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε τώρα» και τόνισε « έπειτα πρέπει να επιδιώξουμε μία πανευρωπαϊκή λύση που θα είναι και ριζική».

Ενώ σημείωσε:

«Στο θέμα του χρέους διατηρώ τις απόψεις μου ότι οι χρεωπιστωτές μας είναι κι αυτοί δανεισμένο. Εμείς χρωστάμε σε Ισπανία και Πορτογαλία για παράδειγμα, άρα δεν θεωρώ εύκολο να πετύχουμε μεγάλη απομείωση του χρέους χωρίς να μειωθεί και το δικό τους. Συνεπώς, πρέπει να διεκδικήσουμε ότι μπορούμε τώρα, να έρθουμε στο επίπεδο των άλλων και να διεκδικήσουμε μια πανευρωπαϊκή ρύθμιση χρέους για να είναι ίδια για όλους και ριζική».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στο έργο της νεοσυσταθείσας υποεπιτροπής, εξηγώντας πως «αν συνεδριάσει σε κλίμα διαλόγου μπορεί να ενισχύσει τις θέσεις της Κυβέρνησης στη διαπραγμάτευση για το χρέος». Επίσης, άφησε αιχμές για την Επιτροπή Αλήθειας για το Χρέος επισημαίνοντας «μέχρι τώρα το κοινοβούλιο δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί σε αυτή την ανάγκη είτε γιατί δεν ήθελε είτε γιατί η προηγούμενη προσπάθεια δεν είχε το κύρος και τη συναίνεση που θα απαιτούσε».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC