Πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες, ηθοποιοί, τραγουδιστές και αθλητές κινητοποιήθηκαν και έσπευσα να ενισχύσουν οικονομικά τους πληγέντες απ’ τον φονικό τυφώνα Χάρβεϊ στο Τέξας. Ανάμεσά τους, ο Leonardo Di Caprio, η Beyonce, η Jennifer Lopez και η Miley Cirus.

Ο Leonardo Di Caprio προσέφερε μέσα απ’΄το ίδρυμά του 1 εκατ. δολάρια
στο United Way Harvey Recovery Fund, το οποίο θα προχωρήσει σε βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες δράσεις αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε ο Χάρβεϊ.

«Είμαστε ευγνώμονες για τη γενναιοδωρία του Leonardo Di Caprio και του ιδρύματός του. Η αντιμετώπιση των προβλημάτων που άφησε ο Χάρβεϊ απαιτεί το καλύτερο από όλους μας και αυτό συμβολίζει αυτή η δωρεά.», δήλωσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου, Μπράιαν Γκάλαχερ.

Η Beyonce απ’ τη μεριά της,  ξεκίνησε τη δράση BeyGOOD Houston στην ιστοσελίδα της. Πρόκειται για μια ομάδα η οποία ταξιδεύει για να βοηθήσει μαζί με τις ανθρωπιστικές ανάγκες, ενώ ο ιστότοπός της ζήτησε από θαυμαστές της να προβούν σε δωρεές σε δύο τοπικές οργανώσεις που εργάζονται στο Χιούστον.

Το ζευγάρι Jennifer Lopez και Alex Rodriguez, σε μια κίνηση ανθρωπιάς, ανακοίνωσε πως προχώρησε σε δωρεά 50.000 δολαρίων στον Αμερικανικό Ερυθρό Σταυρό ώστε να βοηθήσουν όσους επλήγησαν απ’ τον τυφώνα.

Μεταξύ των άλλων λένε:

Υποφέρουμε για όλες τις οικογένειες που εγκατέλειψαν τα σπίτια τους…θέλουμε να κάνουμε κάτι για να βοηθήσουμε. Είναι μία ευκαιρία να ενωθούμε για να βοηθήσουμε τις οικογένειες που υποφέρουν στο Χιούστον…Προσευχόμαστε για όλους. Στο κάτω-κάτω είμαστε όλοι ένα, πρέπει να δράσουμε όταν άλλοι, εντός και εκτός συνόρων έχουν ανάγκη βοήθειας

Η νεαρή τραγουδίστρια Miley Cirus, είναι ανάμεσα σ’ αυτούς που αποφάσισαν να βάλουν το δικό τους “λιθαράκι”.

Σε εμφάνισή της στην εκπομπή της  Ellen DeGeneres στην τηλεόραση, η Cirus, 24 ετών, ανακοίνωσε ότι θα δωρήσει 500.000 δολάρια (420.000 ευρώ).

Με στεναχωρεί πάρα πολύ… Οπότε χαίρομαι πάρα πολύ που μπορώ να βοηθήσω όπως μπορώ. Και ελπίζω να καταλάβει ο κόσμος και να νιώσει κατανόηση για τη θέση αυτών των ατόμων

I love that my friend Miley Cyrus stepped up for the people of Texas and is donating half a million dollars.

Gepostet von Ellen DeGeneres am Mittwoch, 30. August 2017

Οι αδερφές Kardashians, η Sandra Bullok, ο Dwayne Johnson και ο Kevin Hart είναι μερικοί ακόμα απ’ αυτούς που θα συνδράμουν στο μεγάλο αυρό έργο.

Όπως ανακοινώθηκε επίσημα απ’ τον Λευκό Οίκο, ο Πρόεδρος Trump δεσμεύτηκε να κάνει δωρεά 1 εκατ. δολαρίων απ’ τα προσωπικά του κεφάλαια για την ανακούφιση των πληγέντων απ’ τον Χάρβεϊ.

Photo: AP Photo/David J. Phillip