Σύγχυση υπάρχει ακόμα για το κάλεσμα του Ερντογάν σε προσευχή. Σύμφωνα με την τούρκικη προεδρία και την ανακοίνωση που εξέδωσε κάτι τέτοιο δεν είναι αληθές.

Χαρακτηριστικά Αξιωματούχος της τούρκικης Κυβέρνησης ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο:

Ο πρόεδρος δεν κάλεσε σε προσευχή σήμερα το πρωί

Να σημειωθεί, πως άλλος Αξιωματούχος νωρίτερα, επίσης στο Γαλλικό Πρακτορείο, ανέφερε «ακούγεται από τα μεγάφωνα φωνή η οποία ήταν όμοια πράγματι εκείνη του Τούρκου προέδρου» και διευκρίνισε πως επρόκειτο για ανάγνωση αποσπασμάτων από το Κοράνι και όχι για κάλεσμα σε προσευχή.

Η εφημερίδα, Yeni Safak, βέβαια, ανάρτησε την ηχογράφηση την οποία απόδωσε στον πρόεδρο Ερντογάν.

Αξίζει να τονισθεί, πως ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μπεκίρ Μποζντάγ, επισήμανε πως «η κατάσταση έκτακτης ανάγκης που επιβλήθηκε στην Τουρκία έχει στόχο να αποτρέψει ενδεχόμενο δεύτερο στρατιωτικό πραξικόπημα».

Και τόνισε «οι πολίτες δεν θα αισθανθούν οποιαδήποτε αλλαγή στη ζωή τους κατά τη διάρκεια της κατάστασης έκτακτης ανάγκης» και πως «δεν θα επηρεαστούν αρνητικά η οικονομία ή οι επενδύσεις».

Τα sms του Ερντογάν:

Παράλληλα, μηνύματα τα οποία φέρουν την υπογραφή RTErdogan και στάλθηκαν σε διάφορους αριθμούς κινητών τηλεφώνων στη χώρα.

Χαρακτηριστικά το μήνυμα αναφέρει:

Οι πλατείες δεν ανήκουν στα τανκς. Οι πλατείες ανήκουν στο έθνος

 Να θυμίσουμε πως σε ισχύ τέθηκε στη 1 το βράδυ η κατάσταση έκτακτης ανάγκης σ’ όλη την Τουρκία την οποία ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν, σε διάγγελμά του προς τον τουρκικό λαό.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε αναλυτικά όσα αυτή περιλαμβάνει.