Μπορεί όλες οι φήμες να ήθελαν την ακύρωση της ομιλίας του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα στην Πνύκα να οφείλεται σε λόγους ασφαλείας μετά την επίθεση στην γαλλική πρεσβεία, ωστόσο, ο Νίκος Τόσκας διέψευσε το συγκεκριμένο σενάριο. 

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Προστασίας του πολίτη, εξετάστηκαν διάφορα μέρη και δεν έπαιξε ρόλο μόνο η ασφάλεια, αλλά υπήρχαν κι άλλα κριτήρια. Ο κ. Τόσκας επισήμανε μάλιστα ότι κανένας κίνδυνος δεν άλλαξε το πρόγραμμα του Μπαράκ Ομπάμα.

Δεν υπάρχει Πνύκα ή κάτι άλλο. Εξετάστηκαν και από τις αμερικανικές αρχές και από τις ελληνικές διάφορα μέρη, τα υπέρ και τα κατά, όχι πάντα με κριτήριο την ασφάλεια, υπάρχει και η χωρητικότητα, υπάρχουν οι κλιματολογικές συνθήκες, υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα. Επομένως δεν υπάρχει πρόβλημα ασφαλείας ή κίνδυνος, που να επηρέασε το πρόγραμμα

Τι μέτρα ασφαλείας θα ληφθούν;

Ο κ. Τόσκας ενημέρωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας για την επίσκεψη του κ. Ομπάμα θα οριστικοποιηθούν τη Δευτέρα το βράδυ. Υπογράμμισε πως δεν είναι πολλά και υπερβολικά, αλλά είναι λογικά για την επίσκεψη ενός Αμερικανού Προέδρου.

Δεν θα είναι υπερβολικά, αλλά θα είναι αυτά που απαιτούνται για ένα ασφαλές περιβάλλον, για έναν επισκέπτη όπως ο Αμερικανός Πρόεδρος

Όσον αφορά τις προγραμματισμένες διαδηλώσεις, ο αναπληρωτής Υπουργός επισήμανε πως είναι αναφαίρετο δημοκρατικό δικαίωμα, ωστόσο, «όσοι θέλουν να διαμαρτυρηθούν για την επίσκεψη Ομπάμα, μπορούν να το κάνουν σε περιοχές που δεν θα κινηθεί ο Αμερικανός Πρόεδρος».

Ενισχύονται τα συμφέροντα της χώρας με την επίσκεψη του κ. Ομπάμα, επομένως πρέπει να υπάρχει ένα ασφαλές περιβάλλον

Η ανακοίνωση του ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος:

Το Ίδρυμα Σταύρος νιάρχος θεωρείται το επικρατέστερο μέχρι στιγμ΄ςη σημείο για την πραγματοποίηση της ομιλίας του απερχόμενου Προέδρου της Αμερικής, Μπάρακ Ομπάμα, χωρίς καόμα να έχει γίνει κάποια επίσημη δήλωση τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και από την πλευρά του Ιδρύματος.

Μία ανακοίνωση στην σελίδα του Ιδρύματος, όμως, φουντώνει τους ψιθυρους καθώς ενημερώνει το κοινό του ότι από τη Δευτέρα 14 μέχρι την Πέμπτη 17 Νοεμβρίου δεν θα είναι εφικτή η πρόσβαση στον χώρο του Φάρου, όπου πραγματοποιείται έκθεση αφιερωμένη στους Γιάννη Μόραλη και Χρήστο Καπράλο.