Ένα μικρό -ή για να είμαστε πιο σαφείς ένα μεγάλο φρούριο, έχει δημιουργηθεί μέσα αλλά και έξω από το ξενοδοχείο στο οποίο θα μείνουν 54 στελέχη της ΕΕ, της ΕΚΤ, του ΔΝΤ και του ESM τα οποία βρίσκονται στην Αθήνα.

250 αστυνομικοί και άνδρες από την Αντιτρομοκρατική, τα ΕΚΑΜ, την Τροχαία και την ΕΥΠ μαζί με ελικόπτερα και οχήματα έχουν ήδη επιστρατευτεί και έχουν ελέγξει σπιθαμή προς σπιθαμή ολόκληρο το κτήριο μέσα και έξω. Μία κλούβα των ΜΑΤ βρίσκεται ήδη σταθμευμένη στην πίσω πλευρά του ξενοδοχείου ενώ άνδρες της ΕΛΑΣ με πολιτικά έχουν ακροβολιστεί στον περίγυρο του ξενοδοχείου.

Αυτό το σχέδιο της αστυνομίας έχει μπει σταδιακά σε εφαρμογή από το  βράδυ της Κυριακής.

Τα 54 άτομα που έφθασαν στην Αθήνα, θα ζουν κάτω από την ομπρελά μιας ειδικής ομάδας αστυνομικών και αναμένεται καθημερινά για τις μετακινήσεις και τα ραντεβού τους να ενεργοποιείται ένας μηχανισμός που θα ξεπερνά τα 250 άτομα.

Να σημειωθεί πως εκτός από τους Έλληνες αστυνομικούς οι επικεφαλής των Θεσμών θα έχουν δίπλα τους δικούς τους σωματοφύλακες –ειδικά εκπαιδευμένους στη φύλαξη vip- που θα είναι οι “σκιές” τους σε όλες τις μετακινήσεις τους.