Διαδήλωση του ξενοφοβικού κινήματος Pegida εναντίον των μουσουλμάνων μεταναστών, πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στη Δρέσδη με σλόγκαν «Πατριώτες Ευρωπαίοι Εναντίον της Ισλαμοποίησης της Δύσης»  και… κρεμάλες για την καγκελάριο Μέρκελ και τον αντικαγκελάριο Γκάμπριελ.

Οι χιλιάδες διαδηλωτές του γερμανικού ξενοφοβικού κινήματος προκάλεσαν την οργή πολλών χρηστών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης καθώς οι φωτογραφίες που ανέβαζαν ήταν για πολλούς προκλητικές και βίαιου περιεχομένου. Την ίδια στιγμή, η καγκελάριος ρίχνει τους τόνους, παίρνοντας πάνω της την προσφυγική κρίση, χωρίς να λείπουν οι επιφυλάξεις και οι αντιδράσεις για τη διαχείριση της πρόκλησης.

pegida-dresdi1

 

Η ηγεσία του Pegida με διαδηλώσεις σαν τη χτεσινή που πραγματοποιήθηκε με γερμανικές σημαίες, πλακάτ, κρεμάλες και συνθήματα κατά των μεταναστών, προσπαθεί ουσιαστικά να αναβιώσει τη δυναμική που είχαν οι συγκεντρώσεις την προηγούμενη χρονιά μπροστά στην άφιξη χιλιάδων προσφύγων από τη Συρία -συγκεντρώσεις που πέρυσι είχαν προκαλέσει ισχυρές αντιδράσεις και πολυπληθείς αντιδιαδηλώσεις.

 

 

Ο αρχηγός του κινήματος Λουτς Μπάχμαν, ήταν κι αυτός παρών με εμπρηστικές αναφορές που συμπλήρωναν την εικόνα με τις κρεμάλες και τα συνθήματα κατά της “Μάνας των προσφύγων”,της  “Μητέρας Τρομοτερέζας”,  Άνγκελας Μέρκελ.

Η διαδήλωση κύλησε πάντως χωρίς να σημειωθούν βίαια επεισόδια, όπως αναφέρθηκε από τις γερμανικές αστυνομικές αρχές, οι οποίες και παρέπεμψαν στην εισαγγελία για το αν πρέπει να επιληφθεί για τις κρεμάλες.