Την άποψη της πως η καταβολή της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ θα πραγματοποιηθεί χωρίς καθυστερήσεις εξέφρασε ο υπουργός Επικράτειας, Νίκος Παππάς. Ο Υπουργός ο οποίος μίλησε στην Handelsblatt αναφέρθηκε και στις μεταρρυθμίσεις αναγνωρίζοντας πως ήταν δύσκολες. Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε πως «στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης».

Χαρακτηριστικά, ο Νίκος Παππάς δήλωσε:

Oι μεταρρυθμίσεις που έγιναν ήταν οι δυσκολότερες από πολιτικής άποψης, οι υπόλοιπες βρίσκονται σε καλό δρόμο και είναι λιγότερο αμφιλεγόμενες

Για την καταβολή της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ:

Ο Υπουργός τόνισε: «Τίποτα δεν εμποδίζει την καταβολή της επόμενης δόσης των δανείων ύψους 2,8 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος Οκτωβρίου» και συμπλήρωσε «Δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις όπως πέρυσι, αυτό είναι αναμφισβήτητο».

Για τις ιδιωτικοποιήσεις:

Ο Νίκος Παππάς τόνισε πως «οι ιδιωτικοποίησεις όπως εκείνες των αεροδρομίων ή του λιμένος Πειραιώς αποδεικνύουν ότι η ελληνική κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της».

Ο Υπουργός επίσης ανάφερε: «Χάρη στις νέες διαπραγματεύσεις για την κατασκευή αυτοκινητοδρόμων εξοικονομήθηκαν 750 εκατομμύρια ευρώ, η δε πώληση των αδειών σε τηλεοπτικούς σταθμούς συνεισέφερε 250 εκατομμύρια ευρώ».

Τι δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών;

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος τόνισε κατά τη συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου, με αντικείμενο την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα: «Στο Eurogroup της 8ης Οκτωβρίου θα αποφασιστεί η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ».

Και ανακοίνωσε: «θα έρθει ξεχωριστό νομοσχέδιο για την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας σήμερα το βράδυ ή αύριο» και πρόσθεσε πως αυτό θα κατατεθεί τροπολογία για το Ειδικό Τέλος Μείωσης Εκπομπών Αερίων Ρύπων.

Ενώ σημείωσε: «Τα όρια είναι πάρα πολύ ασφυκτικά για τους στόχους που έχουμε βάλει για να τελειώσει η 2η δόση μέχρι το EuroGroup της 8ης Οκτωβρίου» και κλείνοντας τις δηλώσεις του τόνισε «είναι πάρα πολλά ζητήματα, όχι όλα νομοθετημένα, έχει και υπουργικές αποφάσεις, άρα καταλαβαίνετε όλοι γιατί χρειάζεται η διαδικασία του επείγοντος».