Στη δέσμευση, πως θα ληφθούν άμεσα μέτρα για τους πληγέντες προέβη κατά τη διάρκεια δηλώσεων του την Δευτέρα ο Πρωθυπουργός. Ο Αλέξης Τσίπρας να θυμίσουμε, πως ακύρωσε την παρουσία του στον αγιασμό σχολείο στην Κεφαλλονιά, καθώς έφυγε εσπευσμένα για τη Θάσο όπου και πραγματοποίησε αυτοψία στις κατεστραμμένες περιοχές.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στο νησί λίγο μετά της 11:00 και συνομίλησε με τις τοπικές αρχές, τον δήμαρχο του νησιού αλλά και πολίτες. Επίσης,  περιηγήθηκε με ελικόπτερο τύπου Σινούκ, στις πληγείσες περιοχές για να δει το μέγεθος της καταστροφής.

Ο πρωθυπουργός της χώρας επισήμανε, πως του προξένησε εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο εκδηλώθηκε η πυρκαγιά αλλά και γρήγορη εξάπλωσή της.

Άμεσα μέτρα για τους πληγέντες:

Ο Πρωθυπουργός εστίασε στη λήψη μέτρων ανακούφισης των πολιτών και έκανε λόγο για «άμεση καταβολή αποζημιώσεων σε κτηνοτρόφους γεωργούς μελισσοκόμους μέσω του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης και του ΕΛΓΑ».

Για τα σπίτια που καταστράφηκαν:

Ο Πρωθυπουργός παράλληλα, ανακοίνωσε την καταβολή αποζημιώσεων από το Υπουργείο Υποδομών που θα φτάσει το 80% των ζημιών και το 20% με μακροχρόνιο δανεισμό .

Ποιοι συνόδεψαν τον Αλέξη Τσίπρα στη Θάσο;

Οι υπουργοί Εσωτερικών, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων, Χρήστος Σπίρτζης, ο γ.γ. Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Καπάκης και ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, Ιωάννης Καρατζιάς.

Αναμένεται μάλιστα, ο Αλέξης Τσίπρας να δώσει το παρών στη σύσκεψη  που θα πραγματοποιηθεί στο επιχειρησιακό κέντρο όπου και έχει στηθεί στον Πρίνο, στο κοινοτικό κατάστημα.