Σε δεσμεύσεις αναφορικά με τις 102.000 συντάξεις που εκκρεμούν προέβη την Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αναστάσιος Πετρόπουλος.

Όπως συγκεκριμένα τόνισε:

Δεν έχουμε καμία πολιτική αποφυγής καταβολής συντάξεων και δεν δημιουργούμε κανένα κρυφό έλλειμμα. Απόφαση της κυβέρνησης είναι να διατεθούν για την κάλυψη των κύριων συντάξεων που εκκρεμούν, 859 εκατ. ευρώ, οπότε θα μηδενιστεί το πρόβλημα

Ο Υφυπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, απάντησε σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Αυγενάκη, αλλά επίσης και στις κατηγορίες του για αδικαιολόγητα μεγάλες καθυστερήσεις στην καταβολή των συντάξεων.

Ο Αν. Πετρόπουλος σημείωσε:

«Με την τροπολογία που εισάγεται προς ψήφιση στη Βουλή, θα διατεθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό 859.000.000 ευρώ για να καλυφθούν 102.000 συνταξιούχοι με κύριες συντάξεις και μέσα στο 2017 θα έχουμε μειώσει εντελώς την αναμονή» και πρόσθεσε: «συγκριτικά βγαίνουν 30.000 παραπάνω συντάξεις από όσες έβγαιναν στο παρελθόν», ενώ έσπευσε να αποδώσει το πρόβλημα «κάποιας καθυστέρησης στον τρόπο υπολογισμού των συντάξεων, στο γεγονός ότι η ΕΛΣΤΑΤ δεν έχει εκδώσει τους συντελεστές για τις εισφορές που είχαν καταβληθεί παλαιότερα».

Κλείνοντας μάλιστα στην απάντηση του είπε:

Έχουν συμπληρωθεί έξι μήνες και ο κόσμος περιμένει χωρίς να έχει αυτή τη στιγμή τη στοιχειώδη δύναμη να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες τους. Σύμφωνα με στοιχεία του ΙΚΑ, εκκρεμούν σήμερα 22.147 αιτήσεις για κύριες και επικουρικές συντάξεις

photo:Alexandros Michailidis / SOOC