Σου έχουμε μιλήσει και άλλες φορές στο παρελθόν για τα αναψυκτικά. Τότε, όμως, σου αναλύσαμε το κακό που μπορούν αυτά να κάνουν στο δέρμα σου ή ακόμα και στα δόντια σου. Αυτή τη φορά, όμως, θα σου εξηγήσουμε ότι αν έχεις ήδη επιθετικά παιδιά καλό θα ήταν να πετάξεις όλα τα αναψυκτικά που έχεις σπίτι σου γιατί αυτά θα τα κάνουν ακόμα χειρότερα απ΄ότι είναι.

Σε έρευνα, λοιπόν, που διεξήχθη από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και δημοσιεύθηκε στο Journal of Pediatrics αποδείχθηκε ότι τα αναψυκτικά που καταναλώνουν τα παιδιά έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην προσωπικότητά τους. Τα αναψυκτικά, λοιπόν, έχουν τόσο δύναμη που μπορούν να μετατρέψουν ακόμα και τα πιο ήρεμα παιδιά σε νευρικά και επιθετικά.

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν δύο ομάδες παιδιών από πέντε έως έξι ετών. Τα παιδιά της μία ομάδας κατανάλωναν αναψυκτικά ενώ τα παιδιά της άλλης ομάδας δεν είχαν πιει ποτέ. Έπειτα, λοιπόν, από αναλύσεις και μετρήσεις, αποδείχθηκε ότι τα παιδιά τα οποία κατανάλωναν αναψυκτικά ήταν πιο επιρρεπή στην επιθετικότητα και στην διάσπαση της προσοχής τους από ότι εκείνα που δεν τα είχαν καν δοκιμάσει.

Για αυτή την συμπεριφορά που είχαν τα επιθετικά παιδιά κατηγορήθηκε και θεωρήθηκε υπεύθυνη η καφεΐνη η οποία περιέχεται σε όλα τα
αναψυκτικά.