Μπορεί το ΤΑΙΠΕΔ να αποδέχτηκε την βελτιωμένη προσφορά της Cosco για τον ΟΛΠ, ωστόσο, ο Θοδωρής Δρίτσας τονίζει πως δεν υπάρχει ακόμα συμφωνία.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Ναυτιλίας, τονίζει:

Aυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία ΟΛΠ- Cosco. Tο σύνολο της συμφωνίας θα διαμορφωθεί το επόμενο διάστημα. Δεν έχω δικαίωμα να κάνω κάτι για να σταματήσει η διαδικασία από τη στιγμή που είναι δέσμευση της κυβέρνησης με βάση αυτά που ψηφίστηκαν στη Βουλή

Όσον αφορά τις κινητοποιήσεις των αγροτών, ο κ. Δρίτσας υπογραμμίζει: «Οι κινητοποιήσεις των αγροτών αλλά και κάθε κοινωνικής ομάδας, από την μεριά μας δεν αντιμετωπίζονται εχθρικά, αντιμετωπίζονται με κατανόηση και με επίγνωση ότι κάθε κινητοποίηση έστω κι αν αξιοποιείται πολιτικά, έχει βάση».

Δεν θα κλείσουν επ’ αορίστου χρόνου οι δρόμοι καθώς ο διάλογος που έχει δρομολογηθεί θα αποδώσει, ήταν η εκτίμηση του υπουργού Ναυτιλίας.

Τέλος, σχετικά με το εάν υπάρχει πιθανότητα να πέσει η Κυβέρνηση, ο κ. Δρίτσας σχολιάζει: «Δεν έχει καμία διάθεση κανένας να ρίξει την κυβέρνηση γιατί αυτό θα ήταν το πιο καταστροφικό».

Photo: Nikos Libertas / SOOC