Ανάσα στους μόνιμους κατοίκους που διαμένουν σε δήμους όπου υπάρχουν διόδια αποφάσισε να δώσει το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τονίζοντας, πως τα εν λόγω άτομα θα περνούν ελεύθερα από τα διόδια που βρίσκονται μέσα στα όρια Καλλικρατικών Δήμων.

Σε δηλώσεις του ο Χρήστος Σπίρτζης ανέφερε χαρακτηριστικά:

Έχουμε προχωρήσει ήδη και έχουμε κάνει συμφωνία με τους παραχωρησιούχους και έχουμε συγκεκριμένες προβλέψεις για τους μόνιμους κατοίκους. Σε βήματα υλοποιείται αυτή η συμφωνία βήμα – βήμα. Πολύ πιο σύντομα οι κάτοικοι του Δήμου Ωρωπού, ή αντίστοιχων Δήμων δεν θα πληρώνουν διόδια στα όρια του Δήμου τους

Πότε θα τεθεί σε ισχύ το εν λόγω μέτρο;

Ο αρμόδιος Υπουργός επισήμανε, πως το εν λόγω μέτρο θα ισχύσει: «Μέσα στο ’17. Σε επίπεδο Καλλικρατικού Δήμου» και πρόσθεσε:

«Όπως έχουν προβλεφθεί εκπτώσεις για τους πολύ συχνούς χρήστες που είναι οι μόνιμοι κάτοικοι και είναι εργαζόμενοι σε όμορο Δήμο, όπως έχουν προβλεφθεί να περνάνε ελεύθερα τα αυτοκίνητα που μεταφέρουν άτομα με ειδικές ανάγκες. Πιστεύω ότι αυτά όφειλαν να τα έχουν οι συμβάσεις στην αρχή, όποιο και να ήταν το οικονομικό μοντέλο».

photo:Menelaos Myrillas / SOOC