Με το που διάβασες τον τίτλο, Δεν ταιριάζετε , ετοιμάζεσαι να ανέβεις στο τραπέζι. Πες, λοιπόν, στο χορευτή ή την χορεύτρια που κρύβεις μέσα σου να ηρεμήσει και κάθισε να διαβάζεις γιατί το θέμα μας είναι σοβαρό. Ας το πάρουμε από την αρχή απαντώντας πρώτα σε κάποιες βασικές ερωτήσεις. Ανήκεις στην κατηγορία των ατόμων που λένε πως αν δύο άνθρωποι δεν ταιριάζουν είναι ανέφικτο να είναι μαζί; Πιστεύεις πως τότε η σχέση θα γίνει καταστροφική και πως όλα θα συντελέσουν στο να δυστυχήσουν ή να δυστυχήσετε αν είσαι ένας από αυτούς εσύ. Μην σου πω ότι σκέφτεσαι πως μπορείτε να οδηγηθείτε και σε έγκλημα πάθους και να ποζάρετε πρώτη μούρη σε όλα τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων με τίτλο: « Την σκότωσε γιατί την αγαπούσε ».

tsakwmos-ipop.gr

Καλά χαλάρωσε γιατί οι σκέψεις μπορεί να αλλάξουν ακόμα μέσα στα λεπτά για να μην πω δευτερόλεπτα. Μετά, όμως, σκέφτεσαι ότι τα ετερώνυμα έλκονται αφού έτσι έμαθες στην φυσική όταν πήγαινες σχολείο και έπαιζες με τους μαγνήτες (ακόμα και αν άνοιγες βιβλίο αυτό σου άρεσε τόσο που το κράτησες και το πετάς σε κάθε ευκαιρία). Ό, τι και αν πιστεύεις μήπως να το ξεχάσεις γιατί απλά οι ανθρώπινες σχέσεις είναι περίεργες και δεν ξέρεις ποτέ μα ποτέ τι σου ξημερώνει;
happy-ipop.gr

Και τι μπορεί να σημαίνει η φράση ταιριάζετε ή όχι; Και ποιος μπορεί να είναι ικανός να το πει ή όχι; Μπερδεύτηκες έτσι; Ας το πάρουμε από την αρχή φυσικά με παραδείγματα.

Δύο άνθρωποι γνωρίζονται και ταιριάζουν απόλυτα σε όλα, στα γούστα της μουσικής, στα μέρη που θέλουν να συχνάζουν αλλά ακόμα και στις σκέψεις και στα πιστεύω. Ξέρουν τι να πουν τι να κάνουν και πως να μιλήσουν ο ένας στον άλλον και τότε τι; Τρόμος! Αυτό εμένα μου κάνει από βαρετό έως επικίνδυνο. Ξέρουν από την ώρα που θα ξυπνήσουν τι θα κάνουν και πώς στο τέλος της ημέρας θα καταλήξουν. Γνωρίζει ο ένας τον άλλον τόσο καλά που μπορεί να παίξει με το μυαλό του και να τον κάνει ή να τρέχει να φύγει ή να ευτυχίσει.

Βέβαια, υπάρχει και η άλλη περίπτωση! Δύο τελείως διαφορετικοί άνθρωποι σμίγουν και προσπαθούν να γνωριστούν. Θέλουν ο ένας να είναι με τον άλλο τόσο πολύ που ψάχνονται να βρουν την χρυσή τομή για να συνυπάρξουν και έτσι δοκιμάζουν νέα πράγματα. Μπαίνουν ο ένας στην ζωή του άλλου και προσπαθούν να βρουν τον τρόπο να περάσουν καλά μαζί. Και τι καταφέρνουν; Ή ζουν σε ένα διαρκές παιχνίδι ή απλά αλλάζουν και χάνουν τους εαυτούς τους. Ο πιο ισχυρός σκεπάζει τα θέλω του πιο αδύναμου και έτσι συνυπάρχουν μέχρι να ξυπνήσει το θύμα και να τα βάλει με αυτόν που τον άλλαξε και θεωρεί πως το κατέστρεψε και τότε παίζει σε μουσικό χαλί το γνωστό άσμα: Μακριά να φύγεις… Αν, όμως, αυτός ο άνθρωπος τελικά τον βοηθήσει να βρει τον πραγματικό του εαυτό μπορεί η σχέση τους να κρατήσει και να τους κάνει ευτυχισμένους.

Όποτε τι κάνεις; Πριν σε πιάσουν οι φόβοι και κρατήσεις θέση στο πάνω δεξιά ράφι για να μην έχεις μπερδέματα … Σκέψου τι θες και που ξέρεις μπορεί αν πάρεις το ρίσκο να πεις πως τελικά άξιζε…