“Δεν συγχωρώ, ούτε ξεχνώ”: Η πρώτη αντίδραση Assange μετά την απόσυρση των κατηγοριών

LIKE US ON FACEBOOK

Μπορεί οι σουηδικές Αρχές ν’ αποφάσισαν μετά από επτά ολόκληρα χρόνια ν’ αποσύρουν τις κατηγορίες εναντίον του ιδρυτή του WikiLeaks, Julian Assange, για βιασμό, ωστόσο, ο ίδιος δηλώνει πως δεν συγχωρεί, ούτε ξεχνάει, σε μια πρώτη του αντίδραση μέσω Τwitter.

«Ήμουν υπό κράτηση για 7 χρόνια, ενώ τα παιδιά μου μεγάλωσαν και το όνομά μου συκοφαντήθηκε. Δεν συγχωρώ, ούτε ξεχνώ», έγραψε ο Julian Assange στο Twitter.

Ο Assange πρόκειται να προχωρήσει σε δημόσια δήλωση αργότερα μέσα στην ημέρα μετά την απόφαση των Σουηδών εισαγγελέων ν’ αποσύρουν τις κατηγορίες εναντίον του.

«Η εισαγγελέας Marianne Ny αποφάσισε σήμερα να διακόψει την προκαταρκτική έρευνα σχετικά με τις κατηγορίες για βιασμό ενάντια  στον Julian Assange», ανέφερε η εισαγγελία της Σουηδίας σε δήλωση την Παρασκευή.

Αίτηση του Εκουαδόρ προς την βρετανική Κυβέρνηση

Η κυβέρνηση του Ισημερινού ζήτησε από τη Βρετανία να δώσει στον ιδρυτή του WikiLeaks Julian Assange ένα ασφαλές πέρασμα στη χώρα της Νότιας Αμερικής για να λάβει άσυλο.

Η Theresa May, ωστόσο, τονίζει ότι οποιαδήποτε απόφαση σχετικά με τη σύλληψη του ιδρυτή της WikiLeaks Julian Assange είναι «επιχειρησιακό θέμα» για την αστυνομία.

Photo: Reuters
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved