Στην ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως δεν πρέπει να περάσει ο εκλογικός νόμος και ζήτησε να συσπειρωθούν όλοι οι «δημοκράτες βουλευτές» για να το αποτρέψουν.

Από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει έκκληση να συγκληθούν οι «δημοκράτες βουλευτές» όλων των κομμάτων ώστε να αποτραπούν οι «μεθοδεύσεις της κυβέρνησης για την αλλαγή του εκλογικού νόμου».

Έχουμε να κάνουμε με πολιτικούς αμοραλιστές. Δεν έχουν κανέναν φραγμό. Κάνουν τα πάντα για να παραμείνουν στην καρέκλα. Δεν πρέπει να ρίξουμε νερό στο μύλο της αυταρέσκειας. Είναι πολύ σημαντικό να μη συγκεντρώσει ο εκλογικός νόμος τις 200 ψήφους, για να ισχύσει από την επόμενη εκλογή. Ο συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαβλέπει την ήττα του και θέλει να εμποδίσει την ΝΔ να σχηματίσει κυβέρνηση. Δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον από την κυβέρνηση για αναβάθμιση της δημοκρατίας

 

«Ο εκλογικός νόμος δεν θα περάσει με αυξημένη πλειοψηφία, και η οποιαδήποτε σχετική πλειοψηφία θα ακυρωθεί από την πλειοψηφία της επόμενης βουλής», δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Για εμάς ο εκλογικός νόμος δεν ήταν ποτέ εργαλείο για κομματικές μεθοδεύσεις».

Από το βήμα της ΚΟ της ΝΔ ο κ. Μητσοτάκης συνέχισε την επίθεση στην Κυβέρνηση λέγοντας ότι περιφρονούν τους θεσμούς:

Έκαναν ό,τι μπορούσαν για να φέρουν ένα εκλογικό σύστημα που οδηγεί στην ακυβερνησία. Μεγάλη αναταραχή, ωραία κατάσταση, φέρεται να είπε ο κ. Τσίπρας και το είπε χωρίς αιδώ. Αυτό είναι και το νόημα της παράκαμψης του ΕΣΡ στη διαδικασία των τηλεοπτικών αδειών. Η κυβερνητική μεθόδευση για τη χειραγώγηση της διαδικασίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, με ένα διαγωνισμό παρωδία

Αν ο κ. Παππάς θέλει να δείξει στοιχειώδη σεβασμό στους θεσμούς, οφείλει να περιμένει την απόφαση του ΣτΕ για το αν η παράκαμψη του ΕΣΡ είναι σύννομη. Θα επαναφέρουμε τις αδειοδοτικές αρμοδιότητες του ΕΣΡ.
Σχετικά με την σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το πως φτάσαμε στο κλείσιμο των τραπεζών και τα capital controls ο κ. Μητσοτάκης:  «Δεν θα περάσει η ατιμωρησία και η λήθη» και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τα γεγονότα πριν από το δημοψήφισμα προσθέτοντας ότι ο λαός πρέπει να μάθει την αλήθεια.

Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε την πρότασή του για την οικονομία που κωδικοποιείται στο 4+2 (πλεονάσματα της τάξης του 2% του ΑΕΠ με παράλληλη ανάπτυξη 4%) και σημείωσε ότι τις προηγούμενες εβδομάδες έθεσε την πρότασή του σε Ευρωπαίους συνομιλητές και βρήκε ανταπόκριση.

Κορυφώνοντας την επίθεσή του είπε ότι «πρέπει να τελειώνουμε με αυτή την ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση, γι’ αυτό ζητήσαμε εκλογές και θα συνεχίσουμε να τις ζητάμε. Εμείς υπηρετούμε τον ελληνικό λαό, όλη την κοινωνία».

Photo:SOOC