Τα νέα είναι καλά για εσένα που δεν μπορείς να απέχεις από το αλκοόλ. Σύμφωνα με νέα έρευνα, αυτοί που απέχουν από το αλκοόλ έχουν περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίτερα σε σχέση με τους πότες. Μήπως αν δεν πίνεις, να το ξανασκεφτείς λίγο καλύτερα;

Η μελέτη με επικεφαλή τον Charles Holahan, ψυχολόγο από το Πανεπιστήμιο του Τέξας εξέτασε πάνω από 1.800 άτομα ηλικίας από 55 έως 65 ετών για μια περίοδο 20 χρόνων.

Αφού λήφθηκαν υπόψη κι άλλοι παράγοντες, όπως η κοινωνικοοικονομική κατάσταση και συνήθειες άσκησης, η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα ποσοστά θνησιμότητας ήταν υψηλότερα για εκείνους που δεν έπιναν, χαμηλότερα για τους βαριά πότες. Τα χαμηλότερα ποσοστά διαπιστώθηκαν σε εκείνους που ήταν μέτρια πότες, δηλαδή κατανάλωναν ένα με τρία ποτά την ημέρα.

Έτσι το να πίνεις ένα ποτό την ημέρα, μπορεί να είναι πολύ καλύτερο απ’ ό, τι κανένα.

Μόνο το 41% των ατόμων που κατανάλωναν μέτρια αλκοόλ πέθαναν πρόωρα σε σύγκριση με το 70% των ατόμων που απείχαν από το αλκοόλ. Ακόμα και οι βαριά πότες πήραν καλύτερο ποσοστό, με το 60% εκείνων να πεθαίνουν πρόωρα, παρόλους τους κινδύνους για την υγεία που κρύβει η υπερβολική κατανάλωση αλκοολούχων ποτών.