Δεν περνάει από το μυαλό σου πόσο κοστίζουν αυτές οι γάτες! Και όταν μάθεις θα μείνεις με το στόμα ανοικτό!

Να ξεκαθαρίσουμε από την αρχή ότι εμείς στο iPop.gr στηρίζουμε την υιοθεσία αδέσποτων.

Υπάρχουν 250 διαφορετικά είδη γατών στον κόσμο: χωρίς τρίχωμα, με πλούσιο τρίχωμα, φιλικές ή επιθετικές, αυτόνομες ή τελείως εξαρτημένες από την ανθρώπινη παρουσία. Ένα πράγμα, όμως, συνδέει όλα τα είδη μεταξύ τους… είναι όλες αξιολάτρευτες!

Κάποιες από αυτές όμως είναι πανάκριβες! Είναι τόσο ακριβές που άνετα αγόραζες αυτοκίνητο… ή και ένα μικρό σπίτι!!!

Norwegian Forest cat

norwegian-forest-cat

Οι πρόγονοι αυτής της γάτας προέρχονται από τους Βίκινγκς και μετράνε τουλάχιστον 2.000 χρόνια. Αυτή η γάτα μπορεί να αντέξει το κρύοκαι είναι ένας πολύ καλός κυνηγός.

Himalayan cat

himalayan-catΑυτή η φυλή μοιάζει πολύ με την περσική γάτα, αλλά ξεχωρίζει από τα μπλε μάτια και τον Colorpoint χρωματισμό (ελαφρύ σώμα με πιο σκοτεινό πρόσωπο, πόδια, αυτιά και ουρά). Οι Himalayan γάτες είχαν εκτραφεί το 1950 στις ΗΠΑ και είναι τρυφερά ζώα, υπάκουα και φιλικά με τις άλλες γάτες.

Scottish Fold

scottish-fold

Αυτό το απόστευτο χαριτωμένο γατάκι ξεχωρίζει απο τα υπόλοιπα γιατί τα αυτιά του διπλώνουν και δεν στέκονται όρθια όπως στις υπόλοιπες φυλές. Αυτό το ασυνήθιστο χαρακτηριστικό είναι αποτέλεσμα της γενετικής μετάλλαξης. Αυτές οι γάτες είναι εξαιρετικά έξυπνες και παιχνιδιάρες. Ένα ακόμα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό είναι ότι μπορούν να σταθούν στα πίσω πόδια τους.

Peterbald

peterbald

Η Peterbald, επίσης γνωστή ως Petersburg Sphynx, αναπαρήχθη στη Ρωσία το 1994. Αυτά τα γατιά έχουν λεπτή σιλουέτα, επίμηκες κεφάλια, και μεγάλα εκτεταμένα αυτιά. Είναι κοινωνικά γατιά,έχουν έντονη προσωπικότητα και εκπαιδεύονται εύκολα.

Egyptian Mau

egyptian-mau

Η εμφάνιση αυτών των γατών έχει αλλάξει ελάχιστα εδώ και 3.000 χρόνια – από την εποχή της Αρχαίας Αιγύπτου. Αυτές οι γάτες δεν έχουν μόνο στίγματα πάνω στη γούνα τους αλλά και στίγματα στο δέρμα τους.

Maine Coon

maine-coon

Το Maine Coon είναι μία από τις μεγαλύτερες φυλές γατών και ζυγίζει από 5 έως 15 κιλά ενώ το σώμα ενός ώριμου γάτας μπορεί να φτάσει 1,23 μέτρα σε μήκος. Ωστόσο, παρά την τρομακτική του εμφάνιση, είναι στοργικά, ευγενή και παιχνιδιάρικα ζώα.

LaPerm

laperm

Αυτή είναι μία από τις πιο ασυνήθιστες φυλές η οποία εμφανίστηκε το 1980 στις ΗΠΑ. Εκτός από το σγουρό τρίχωμα, αυτές οι γάτες έχουν ένα ακόμη ιδιαίτερο χαρακτηριστικό: είναι υποαλλεργικές. Γι ‘αυτό είναι μια τέλεια επιλογή για οικογένειες με άτομα που υποφέρουν από αλλεργίες.

Russian Blue

russian-blue

Αυτή είναι μία από τις πιο δημοφιλείς κοντότριχες φυλές. Εκτός Ρωσίας έγινε δημοφιλής το 1893. Αυτή η γάτα θεωρείτε πως φέρνει καλή τύχη στο σπίτι.

Elf cat

elf-cat

Αυτή η γατοφυλή αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ το 2006. Οι Elfs είναι απίστευτα φιλικές, έξυπνες, άτακτες, επικοινωνιακές, περίεργες και αγαπάνε σαν σκύλοι τα αφεντικά τους.

Toyger

toyger

Αυτή η μεγάλη φυλή μοιάζει με τίγρη και αυτό εξηγεί την προέλευση του ονόματος του. Ο ιδρυτής της φυλής αναφέρει ότι η Toyger αναπτύχθηκε για να εμπνεύσει τους ανθρώπους να σκεφτούν τη διατήρηση της τίγρης στην άγρια φύση.

American Curl

american-curl

Αυτή η φυλή αναπτύχθηκε στην Καλιφόρνια το 1981. Ήδη από την 10η ημέρα της ζωής τους, τα αυτιά τους ξεκινούν να γυρίζουν προς τα πίσω, σαν μικρά κέρατα.

Bengal cat

bengal-cat

Αυτή η φυλή αναπτύχθηκε από το συνδυασμό μιας ασιατικής Leopard сat με μιας κατοικίδιας γάτα. Αυτές οι γάτες αγαπούν να κολυμπούν, και, παρά το εντυπωσιακο τους μέγεθος (4-8 kg), συχνά ανεβαίνουν στους ώμους του ιδιοκτήτη τους.

Safari

safari

Αυτή η σπάνια ράτσα εμφανίστηκε από το συνδυασμό ενός εσωτερικού γάτου και μίας Νοτιοαφρικάνικης αγριόγατας Geoffroy. Οι πρώτοι εκπρόσωποι της φυλής αναπτύχθηκαν στις ΗΠΑ στη δεκαετία του 1970 για τους σκοπούς της μελέτης λευχαιμίας. Μια ώριμη γάτα ζυγίζει 11 kg κατά μέσο όρο.

Khao Manee

khao-manee

Μπορούμε να βρούμε τις πρώτες αναφορές για αυτήν την φυλή στην Tamra Maew, ή «γάτα Book Poems» (1350-1767). Στην αρχαία Σιάμ, η Khao Manee ζούσε μόνο με τις βασιλικές οικογένειες και θεωρούταν ότι είναι ένα σύμβολο της τύχης, της μακροζωίας και του πλούτου.

Chausie

chausie
Αυτή η φυλή είναι από τις σπανιότερες. Προέρχεται από τον συνδυασμό ενός κατοικιδιου γάτου με μία γάτα της ζούγκλας. Είναι πολύ κοινωνικά ζώα και είναι δύσκολο για αυτές τις γάτες να μένουν μόνες!

Caracal

caracal

Η Caracal είναι σε κίνδυνο εξαφάνισης. Αρκετά χρόνια πριν, αυτή η φυλή μετακινήθηκε από την κατηγορία των άγριων αρπακτικών στην κατηγορία των ακριβών κατοικιδιων.

Savannah cat

savannah-cat

Αυτή η φυλή αναπτύχθηκε από το συνδυασμό μιας αφρικανική Serval και μίας κατοικίδιας γάτας. Είναι οι μεγαλύτερες γάτες: σκέψου πως μία ώριμη γάτα ζυγίζει κατά μέσο όρο 15 kg και φθάνει τα 60 cm σε ύψος. Οι Savannah γάτες είναι γνωστές για το υψηλό επίπεδο νοημοσύνης, τη ψυχραιμία, την περιέργεια και την ενεργό φύση. Αγαπούν το μπάνιο, το περπάτημα σε εξωτερικούς χώρους και τα παιχνίδια.

Ashera

ashera

Η γάτα Ashera θεωρείται ότι είναι η πιο εξωτική γάτα κατοικίδιο στον κόσμο. Η εκτροφή της ξεκίνησε με τον συνδυασμό μίας κατοικίδιας γάτας με μία ασιατική λεοπάρδαλη. Οι ιδρυτές της φυλής λένε πως μια Ashera είναι υποαλλεργική.