Την αποκάλυψη πως δεν μπορεί η Επιτροπή Σοφών να κόψει συντάξεις έκανε το πρωί της Δευτέρας σε συνέντευξη που έδωσε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Δημήτρης Μπούρλος ο οποίος είναι μέλος της.

Θέλοντας να απαντήσει σε όλα τα σενάρια που ακούγονται τις τελευταίες ημέρες για την Επιτροπή Σοφών ο κ. Μπούρλος δήλωσε χαρακτηριστικά:

Εγώ ήμουν από αυτούς που εξέφρασαν διαφορετική άποψη σε σχέση με το πόρισμα, σε εμένα δεν υπήρξε τέτοιο περιστατικό αλλά μου μετεφέρθησαν ευτυχώς μεμονωμένα περιστατικά. Δεν μπορώ να πω ότι μου μετεφέρθη πλειάδα περιστατικών. Και ως μεμονωμένα είναι απαράδεκτα. Το θέμα είναι ότι καμία επιτροπή δεν μπορεί να κόψει συντάξεις.

Στην συνέχεια, το μέλος της Επιτροπής Σοφών συμπλήρωσε: «Η επιτροπή εισηγείται κάποια πράγματα, εγώ σας είπα ότι διαφωνώ, αλλά από εκεί και πέρα είναι μια επιστημονική επιτροπή που θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να το κάνει αυτό, άλλωστε σας θυμίζω και το εξής, στην επιτροπή το 1/3 ήταν δικαστές από αυτούς που συμμετείχαν σε συνθέσεις που έκριναν αντισυνταγματικές τις περικοπές των συντάξεων», ενώ στην συνέχεια δεν δίστασε να εκτιμήσει ότι:

Τα δύσκολα για το ασφαλιστικό έχουν ήδη ψηφιστεί με το τρίτο μνημόνιο. Τα δύσκολα βέβαια προέρχονται και από την σκληρή πραγματικότητα.