Δεν κόβεις απόδειξη; Θα πληρώσεις πρόστιμο και μάλιστα πολύ αυστηρότερο από αυτό που ήδη γνώριζες. 

Νέα διάταξη φέρνει το υπουργείο Οικονομικών σχετικά με τους επαγγελματίες που δεν κόβουν απόδειξη και κυρίως εκείνους που απασχολούνται σε τουριστικές επιχειρήσεις και στην εστίαση.

Προ ολίγων ημερών, μάιστα, είχε διαρρεύσει απότο ΥΠΟΙΚ ότι προσανατολίζεται στην επαναφορά του καθεστώτος των αυτοτελών προστίμων τα οποία θα κυμαίνονται από 100 έως 300 ευρώ, για τη μη έκδοση αποδείξεων ή τιμολογίων.

Γαι την ακρίβεια, όπως δημοσίευσε η Ναυτεμπορική, η σχετική νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή τις επόμενες ημέρες και θα δίνει τη δυνατότητα στους ελεγκτές, κατά τη διενέργεια επιτόπιων ελέγχων, να επιβάλλουν στους παραβάτες αυτοτελές πρόστιμο από 100 έως 300 ευρώ για κάθε απόδειξη ή τιμολόγιο που δεν κόβουν, ανάλογα με το αν η επιχείρηση τηρεί απλογραφικά ή διπλογραφικά βιβλία.

Οι δηλώσεις του ΕΝΦΙΑ

Και για τις δηλώσεις του ΕΝΦΙΑ, όμως, έκανε λόγο ο Τρύφωνας Αλεξιάδης ο οποίος υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών καταβάλλουν προσπάθεια να εκκαθαριστούν οι δηλώσεις του ΕΝΦΙΑ εντός του Ιουλίου και να πληρωθεί η πρώτη δόση τον Αύγουστο.

Από ό,τι φαίνεται προλαβαίνουμε να τελειώσουμε τις δηλώσεις μέσα στον Ιούλιο, άρα μπορούμε να κάνουμε εκκαθάριση του ΕΝΦΙΑ μέσα στον Ιούλιο. Η πρώτη δόση να είναι Αύγουστο, άρα να έχουμε 5 δόσεις μέχρι το τέλος του χρόνου. Πέντε δόσεις όπως είχαμε και πέρυσι. Αν γίνει εκκαθάριση τον Αύγουστο θα πάμε για πρώτη δόση το Σεπτέμβριο και δόσεις μέχρι τέλος του χρόνου

Παράταση για φορολογικές δηλώσεις… last year!

Πάγωσε τα σχέδια όσων ονειρεύονταν ότι θα υπάρξει και δεύτερη παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις, ο Τρύφωνας Αλεξιάδης καθώς υπογράμμισε ότι «δεν πρόκειται να δοθεί και δεύτερη παράταση για την υποβολή φορολογικών δηλώσεων».