Δεν έχουν τέλος τα δρομολόγια θανάτου στο Αιγαίο. Ένα οκτάχρονο παιδί βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε λέμβο στο Φαρμακονήσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες των γονιών του, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού από τη Τουρκία προς το Φαρμακονήσι, το παιδί έπεσε στη θάλασσα και ανασύρθηκε νεκρό. Ακόμη βρέθηκε ένα νεκρό βρέφος ανοικτά του Καστελόριζου. Αγνοούνται ένα ακόμη αγόρι, ένας άνδρας και δύο γυναίκες.

Στις 8:30 το πρωί της Κυριακής το στρατιωτικό φυλάκιο Φαρμακονησίου ανακοίνωσε στις λιμενικές αρχές της Λέρου ότι αποβιβάστηκαν στο νησί 110 πρόσφυγες, μεταξύ των οποίων και ένα παιδί που δεν είχε τις αισθήσεις του.

Επιβατηγό πλοίο μεταφέρει όλους τους πρόσφυγες από το Φαρμακονήσι στη Λέρο. Το άτυχο παιδί και οι γονείς του θα μεταφερθούν στο νοσοκομείο προκειμένου να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Για το περιστατικό έχουν ενημερωθεί και οι τουρκικές αρχές.

Διάσωση 113 προσφύγων τη νύχτα ανοιχτά της Λέσβου

Ακυβέρνητη λέμβο με 63 πρόσφυγες εντόπισε σκάφος του λιμενικού σώματος τη νύχτα του Σαββάτου, ανοιχτά της Λέσβου. Οι πρόσφυγες περισυνελλέγησαν σώοι και μεταφέρθηκαν στο νησί.

Τα ξημερώματα της Κυριακής, σκάφος της FRONTEX, εντόπισε ακόμη μια βάρκα με 50 πρόσφυγες, ορισμένοι εκ των οποίων είχαν πέσει στη θάλασσα. Όλοι τους διεσώθησαν σώοι και οδηγήθηκαν στο λιμάνι της Μήθυμνας.

Nick Paleologos / SOOC