Για τις προτάσεις του ΔΝΤ για τα εργασιακά τις οποίες όπως ξεκαθάρισε η ελληνική κυβέρνηση «δεν μπορεί να αποδεχθεί» μίλησε σε συνέντευξη του ο υπ. Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο Γ. Κατρούγκαλος επισήμανε χαρακτηριστικά κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πρακτορείο Reuters:

«Οι αξιώσεις του ΔΝΤ επί της ουσίας, καταργούν το δικαίωμα των εργαζομένων να διαπραγματεύονται τους όρους εργασίας τους, σε συλλογική βάση».

Και δεσμεύτηκε:

«Θα δώσουμε μάχη για να διατηρήσουμε τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας» ενώ για ακόμα μια φορά επανέλαβε πως «ο συγκεκριμένος θεσμός βρίσκεται στον πυρήνα του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου».

«Αυτά τα μέτρα τα έχουν απορρίψει ήδη οι εργαζόμενοι» ξεκαθάρισε και σημείωσε πως «η Κυβέρνηση δεν μπορεί να ανεχθεί την περαιτέρω επιδείνωση της εργασιακής κατάστασης των Ελλήνων».

Θυμίζουμε πως την Τετάρτη ο υπουργός Εργασίας έχει συνάντηση με τους εκπρόσωπους των Θεσμών με στόχο να τεθούν επί τάπητος όλα τα «καυτά» ζητήματα και να βρεθεί λύση στο θέμα της εργασιακής μεταρρύθμισης.

Σημειώνουμε πως αλλαγές στα εργασιακά εντάσσονται στο πλαίσιο της αξιολόγησης. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες η δεύτερη αξιολόγηση αναμένεται να ξεκινήσει άμεσα.

photo:Menelaos Myrillas / SOOC