Δέκα άνθρωποι έχασαν την ζωή τους σε αεροπορική τραγωδία που σημειώθηκε κατά την διάρκεια των γυρισμάτων του  reality παιχνιδιού Dropped, στην Αργεντινή.

Δυο Γάλλοι Ολυμπιονίκες, μια από τις πιο διάσημες ιστιοπλόους αλλά και άλλοι επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν συγκρούστηκαν δυο ελικόπτερα την ώρα που βρίσκονταν στον ουρανό πάνω από την τουριστική περιοχή Λα Ρόχα της βόρειας Αργεντινής.

Ανάμεσα στα θύματα αυτής της τραγωδίας βρίσκεται η κολυμβήτρια Καμίλ Μουφά που ήταν κάτοχος τριών Ολυμπιακών μεταλλίων στους Αγώνες του Λονδίνου το 2012 αλλά και ο χάλκινος Ολυμπιονίκης της πυγμαχίας το 2008 του Πεκίνο, Αλεξίς Βαστέν. Της ζωής επίσης έχασε η περίφημη ιστιοπλόος Φλοράνς Αρτό που την αποκαλούσαν «μικρή σύντροφο του Ατλαντικού».

Στην αεροπορική τραγωδία που βύθισε στον πένθος την Γαλλία σκοτώθηκαν και οι πιλότοι των ελικοπτέρων που ήταν οι μοναδικοί μη Γάλλοι που απεβίωσαν.

Το ένα από τα δύο ελικόπτερα που συγκρούστηκαν στην αεροπορική τραγωδία, ανήκε στην τοπική κυβέρνηση της επαρχίας Λα Ρόχα και το άλλο της γειτονικής επαρχίας Σαντιάγκο ντελ Εστέρο.

Στη Γαλλία πριν από 2 χρόνια (το 2013), το παιχνίδι επιβίωσης που έφερε τον τίτλο Koh-Lanta και την παραγωγή του έκανε, όπως και του Dropped για το TF1 η εταιρία ALP, είχε σταματήσει όταν πέθανε ένας από τους υποψηφίους του όταν έπαθε οξύ έμφραγμα κατά την διάρκεια των γυρισμάτων της 13ης περιόδου. Στη συνέχεια μάλιστα ακολούθησε και η αυτοκτονία του γιατρού του reality.

photos: theguardian.com