Όλοι μας έχουμε κάποιες κακές συνήθειες που ακολουθούμε συνεχώς μέσα στη μέρα, που μας τρώνε ενέργεια και δεν μας αφήνουν να ζήσουμε ελεύθερα την κάθε στιγμή. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να τις εξαλείψουμε και έτσι θα γίνουμε πιο επιτυχημένοι σε όλους τους τομείς.

Αυτή τη νέα χρονιά, λοιπόν, φρόντισε να εγκαταλείψεις τις κακές σου συνήθειες για να γίνεις πιο επιτυχημένος!

Οι συνήθειες που πρέπει να αποχαιρετήσεις:

Άλλαξε τη συνήθεια να χαζεύεις τα social media,
ενώ βρίσκεσαι στη δουλειά.

Το να αφιερώνεις χρόνο στο Facebook μπορεί να έχει πλάκα και να σε κάνει να περνάς ευχάριστα την ώρα σου, αλλά αυτό σε κάνει λιγότερο παραγωγικό στη δουλειά σου και δημιουργεί κακές σχέσεις με το αφεντικό σου. Καλύτερα άσε κάτω το κινητό και συγκεντρώσου στη δουλειά σου. Τότε θα δεις καλύτερα αποτελέσματα.

Σταμάτα να συγκρίνεις τον εαυτό σου με όλους τους άλλους

Είναι ό,τι χειρότερο μπορείς να κάνεις. Ο καθένας είναι μοναδικός επομένως το να συγκρίνεις το εαυτό σου με άλλους δεν έχει κανένα νόημα. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να ρίχνεις την ψυχολογία σου. Στηρίξου στις δυνάμεις σου, κάνε όσα μπορείς και μην μπαίνει σε σύγκριση με άλλους.

Σταμάτα να παραπονιέσαι για όλα

Μην σπαταλάς χρόνο στο να παραπονιέσαι για τα πάντα όπου και αν βρίσκεσαι. Απόλαυσε την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία και θα δεις πόσο διαφορετικά θα νιώσεις. Μην κάνεις παρέα με αρνητικούς ανθρώπουςΑν στη ζωή σου υπάρχουν άνθρωποι που δεν τους αρέσει τίποτα, παραπονιούνται για τα πάντα ενώ τα έχουν όλα, είναι απαισιόδοξοι και βγάζουν κακία για άλλους ανθρώπους, απλά απομάκρυνε τους από τη ζωή σου. Επίλεξε ανθρώπους που θα δίνουν φως στη ζωή σου.

Μην λες «ναι» σε όλα

Δεν είναι ωραίο να λες συνέχεια όχι, αλλά και συνέχεια ναι σε όλα και όλους είναι ακόμα χειρότερο. Αν μάθεις τους γύρω σου ότι ό,τι και αν σου ζητήσουν εσύ θα πεις ναι και θα συμφωνήσεις, θα τους έχεις καλομάθει σε τέτοιο βαθμό που πιθανότατα να σε εκμεταλλευτούν από κάποια στιγμή και μετά.

Σταμάτα να κάθεσαι συνέχεια και ξεκίνα γυμναστική

Αν τη χρονιά που πέρασε ήσουν από αυτούς που προτιμούσαν να κάθονται διαρκώς, το 2017 είναι μια πολύ καλή ευκαιρία αυτήν την συνήθεια να την αλλάξεις. Βάλε την γυμναστική στη ζωή σου και θα δεις μεγάλες αλλαγές στην σωματική και ψυχική σου υγεία, θα αισθάνεσαι πιο ζωντανός και ενεργός, ενώ θα γίνει και πολύ παραγωγικός και δημιουργικός.

Σταμάτα να χρησιμοποιείς συνέχεια δικαιολογίες

Μην χρησιμοποιείς δικαιολογίες για ό,τι και αν κάνεις. Καλύτερα πες την αλήθεια και παραδέξου την πράξη σου. Οι γύρω σου θα σε εκτιμούν περισσότερο, ενώ θα σε εμπιστεύονται και πολύ περισσότερο.

Σταμάτα να παρακολουθείς κουτσομπολίστικες εκπομπές και σειρές στην τηλεόραση χωρίς ουσία

Βάλε στη ζωή σου σειρές με ποιότητα, ντοκιμαντέρ και άλλες εκπομπές που θα σου προσφέρουν γνώσεις για τον κόσμο. Μπορείς να επιλέγεις και ψυχαγωγικές εκπομπές χωρίς όμως αυτές να είναι κίτρινες.

Σταμάτα να δημιουργείς σενάρια με το μυαλό σου

Μην βλέπεις τόσο μακριά. Μην προσπαθείς να προβλέψεις τι θα γίνει μετά από καιρό ή στο κοντινό μέλλον. Ζήσε το παρόν όπως είναι και μην κάνεις αρνητικά σενάρια, που μπορεί να επηρεάσουν την ψυχολογία σου αρνητικά.

Μην προσπαθείς να είσαι τέλειος

Κανείς δεν μπορεί να είναι τέλειος. Δεν γίνεται να κάνεις τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα και να τα κάνεις όλα σωστά. Είσαι άνθρωπος και θα κάνεις λάθη. Μην απογοητεύεσαι αν κάτι δεν πάει καλά. Συνέχισε για το καλύτερο, χωρίς υπερβολές.

Διαβάστε επίσης:

3 κακές συνήθειες που κάνουν τα μαλλιά σου ακόμα πιο λιπαρά

Photo: THE RUSSET