Την άποψη του πως το ελληνικό χρέος αποτελεί «δευτερεύουσας σημασίας» ζήτημα εξέφρασε ο επικεφαλής της Bundesbank, Τζενς Βάιντμαν σε συνέντευξη τους. Ενώ παράλληλα, απηύθυνε κάλεσμα στην Αθήνα να εφαρμόσει κατά γράμμα το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων που έχει συμφωνηθεί.

Στη συνέντευξη του στην εφημερίδα, Die Welt, ο Γερμανός τραπεζίτης ξεκαθάρισε:

Οι συζητήσεις για την ελάφρυνση του χρέους είναι δευτερεύουσες, καθώς η εξυπηρέτηση του χρέους δεν αποτελεί το πιεστικότερο πρόβλημα της Ελλάδας

Όπως επίσης επισήμανε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης του στην εφημερίδα «αυτό που προέχει για την Ελλάδα είναι η τήρηση του προγράμματος και «ο τρόπος να σταθεί ξανά στα πόδια της».

Εν συνεχεία ο Τζ. Βάιντμαν εστίασε στις επιλογές του Μάριο Ντράγκι στις οποίες έκανε ειδική μνεία ενώ επίσης δήλωσε πως υπάρχουν και μερικές αποφάσεις της ΕΚΤ οι οποίες όπως είναι πιθανό ακόμα και να παραβιάζουν «τα όρια μεταξύ της νομισματικής και δημοσιονομικής πολιτικής».

«Η νομισματική πολιτική θα πρέπει να συνεχίσει να είναι επεκτατική» δήλωσε και εξήρε τη σημασία της σταθερότητας των τιμών.

Κλείνοντας τη συνέντευξη του ο Τζ. Βάιντμαν  εστίασε στο  Μ. Ντράγκι διευκρινίζοντας πως ορισμένες φορές οι δυό τους έχουν διαφορετικές προσεγγίσεις σε κάποια δύσκολα ζητήματα.