Μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, η κυβέρνηση θα κάνει το δεύτερο βήμα προς τις αγορές. 

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα»,ανέφερε τη δημοπρασία ως «το πρώτο βήμα μιας στρατηγικής για την οριστική ανάκτηση της πρόσβασης στις αγορές, μετά το τέλος του προγράμματος».

Ο ίδιος, έσπευσε να προσθέσει ότι η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να παραμείνει σε αυτήν την κατεύθυνση: «Μέχρι το τέλος του χρόνου ενδεχομένως να κάνουμε και το δεύτερο βήμα».

Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ότι τα μέτρα και τα αντίμετρα θα εφαρμοστούν το 2019, ενώ στόχος της κυβέρνησης στο προσεχές διάστημα θα είναι:

  1. Η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών
  2. Η επιτάχυνση της ανάκαμψης
  3. Η ανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους

Ασκώντας κριτική στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισε ότι: «Και στα τρία πεδία οι διαχωριστικές γραμμές με τη Ν.Δ. είναι ευκρινείς», ενώ πρόσθεσε ότι: «Η Ν.Δ. μετά τις 15 Ιουνίου, αποφάσισε να αφήσει στην άκρη το καταστροφολογικό αφήγημα και να παραδοθεί άνευ όρων σε μια τρισχειρότερη αντιπολιτευτική γραμμή, που προσιδιάζει περισσότερο σε μορφώματα της Ακροδεξιάς και λιγότερο σε έναν σοβαρό κεντροδεξιό σχηματισμό».