Το δεύτερό της χρυσό μετάλλιο και τρίτο μέχρι στιγμής συνολικά κέρδισε η χώρα μας στους Παραολυμπιακούς του Ρίο που βρίσκονται σε εξέλιξη τα τελευταία εικοσιτετράωρα.  Ο Μανώλης Στεφανουδάκης στον ακοντισμό της κατηγορίας F53/54, κατάφερε να λάβει το χρυσό και συγκίνησε τους πάντες.

Με βολή στα 29.45 μέτρα ο Στεφανουδάκης δεν κατάφερε μόνο να βγει πρώτος, αλλά παράλληλα έκανε και νέο παραολυμπιακό ρεκόρ, καθώς κατέρριψε το 29.33 του Φινλανδού Μάρκου Νινίμακι από το 2008 στο Πεκίνο.

Τη δεύτερη θέση στον αγώνα έλαβε ο Μεξικανός Λουίς Σεπέδα με 25.92, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Λευκορώσος Αλιακσάντρ Τρίπουτς με 23.56.

Συγχαρητήριο τηλεγράφημα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας:

Με την άνοδό σας στο πιο ψηλό Ολυμπιακό βάθρο, και μάλιστα με κορυφαία επίδοση, αποδείξατε, με τον πιο εμβληματικό τρόπο, την δύναμη της Ελληνικής ψυχής και την διαχρονική και  γνήσια αφοσίωσή της στο Ολυμπιακό Πνεύμα και Ιδεώδες. Θερμά συγχαρητήρια

Να θυμίσουμε, πως μέχρι στιγμής η Ελλάδα έχει κερδίσει δύο χρυσά και ένα χάλκινο μετάλλιο.

Αυτό σημαίνει πως από την δεύτερη ημέρα της διοργάνωσης  βρίσκεται πολύ ψηλά στον πίνακα μεταλλίων.

Μην ξεχάσετε να διαβάσετε τη συνέντευξη που έδωσε στο iPop.gr η Κέλλυ Λουφάκη που στις 13 Σεπτέμβρη θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην ξιφασκία με αμαξίδιο.

Η Κέλλυ Λουφάκη πριν πιάσει το ξίφος της στους Παραολυμπιακούς του Ρίο στο iPop.gr