Τους ισχυρότερους βομβαρδισμούς των τελευταίων δύο ετών δέχεται το Χαλέπι της Συρίας, με τις δυνάμεις του πυροβολικού να συνεχίζουν να πλήττουν τις συνοικίες που ελέγχονται από αντάρτες.

Η επιχείρηση ξεκίνησε την Τρίτη και διεξάγεται κυρίως στο ανατολικό Χαλέπι. Για τέταρτη συνεχόμενη μέρα οι φιλοκυβερνητικές δυνάμεις συνέχισαν να σφυροκοπούν την περιοχή.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τόνισε ότι ένα νοσοκομείο στη συνοικία Μάαντι βομβαρδίστηκε και τέθηκε εκτός λειτουργίας χθες βράδυ.

Ένα μέρος του νοσοκομείου καταστράφηκε και δύο ασθενείς σκοτώθηκαν.  Άλλοι ασθενείς, καθώς και μέλη του νοσηλευτικού προσωπικού τραυματίστηκαν

Παράλληλα, ολική καταστροφή έχει υποστεί το αρχηγείο της υπηρεσίας πολιτικής προστασίας στο Μπαμπ αλ-Νάιραμπ.

Παράλληλα, χθες Παρασκευή, ελικόπτερα έριχναν χθες βαρέλια γεμάτα από εκρηκτικά σε διάφορες συνοικίες των ανταρτών.

Οι αντάρτες απ’ την πλευρά τους έριξαν 15 ρουκέτες στην πλευρά της πόλης που ελέγχεται από κυβερνητικές δυνάμεις, σκοτώνοντας πέντε άτομα, ανάμεσά τους δύο κοριτσάκια.

Απ’ τους βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 65 άμαχοι απ’ την Τρίτη.

Εκτός λειτουργίας όλα τα νοσοκομεία στο ανατολικό Χαλέπι

Εκτός λειτουργίας τέθηκαν όλα τα νοσοκομεία στο ανατολικό Χαλέπι εξαιτίας των σφοδρών βομβαρδισμών.

Ανακοίνωση που απέστειλε η αντιπολίτευση στο Reuters αναφέρει συγκεκριμένα:

«Αυτή η καταστροφή της βασικής για τη ζωή υποδομής στερεί από τους πολιορκημένους, αποφασισμένους κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων όλων των παιδιών και των ηλικιωμένων ανδρών και γυναικών, τις υπηρεσίες υγείας που προσφέρουν σωτήριες για τη ζωή θεραπείες … αφήνοντάς τους να πεθάνουν».

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων απ΄την πλευρά του τονίζει ότι ορισμένα λειτουργούν ακόμα, ωστόσο, οι κάτοικοι φοβούνται να μεταβούν σ’ αυτά.