Χωρίς αποτέλεσμα έληξε η τηλεδιάσκεψη των εκπροσώπων των μελών του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και τους επικεφαλής των δανειστών.

Με βασικό θέμα τα δημοσιονομικά και τα εργασιακά πραγματοποιήθηκε η τηλεδιάσκεψη. Με βάση πληροφορίες από κύκλους του υπουργείου Οικονομικών, δεν υπήρξε καμία συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών και οι συζητήσεις θα συνεχιστούν σε επίπεδο κλιμακίων.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, η Ελληνική πλευρά επανέλαβε τις γνωστές θέσεις, ενώ στη διάρκεια της συζήτησης και οι δύο πλευρές ζήτησαν διευκρινίσεις επί σειράς θεμάτων. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «δεν μετατοπίστηκε η στρατηγική μας. Θα συνεχίζουμε να προβάλλουμε τις απόψεις μας έως ότου δούμε ότι και οι δανειστές περάσουν στη διαδικασία της διαπραγμάτευσης. Γιατί έως τώρα δεν το έχουμε δει».

Να σημειωθεί ότι στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης, η υπουργός Εργασίας Eφη Αχτσιόγλου, o υπουργός Οικονομίας Δημήτρης Παπαδημητρίου, καθώς και ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης.

 

Να θυμίσουμε πως τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθεί EuroWorking Group προκειμένου να υπάρξει ένας πρώτος απολογισμός της πορείας της δεύτερης αξιολόγησης και να εξετάσει πόσο κοντά βρισκόμαστε στην ολοκλήρωση αυτής της διαδικασίας.